Google Play Protect logo
© Google

Googles eget antivirusprogram til Android er det dårligste

Google Play Protect klarte seg dårligst i en gjennomgang AV-TEST gjorde av 21 forskjellige sikkerhetsprogrammer til Android-telefoner.

26. oktober 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

AV-TEST er et ledende firma innen it-sikkerhet som blant annet tester antivirusprogrammer. Nå har de testet 21 sikkerhetsprogrammer for Android-telefoner, og dommen over det nye sikkerhetsprogrammet fra Google er klar:

Google Play Protect er det programmet som kom dårligst ut i testen.

Google Play Protect er Googles eget antivirusprogram for Android. Det ble lansert i sommer, og Google lovet å forbedre sikkerheten på Android-telefoner ved hjelp av maskinlæring. 

Det er likevel ikke nok til å konkurrere med andre sikkerhetsprogrammer.

Antivirusprogram til Android

Google Play Protect oppdaget bare 65,8 prosent av skadevaren som testerne utsatte programmet for. Til sammenligning fanget Droid-X – det nest dårligste i testen – 82,4 prosent.  

I gjennomsnitt oppdaget de 21 programmene som ble testet, 95,7 prosent av ondsinnede programmer.

AV-TEST Google Play Protect antivirus antimalware Android

Google Play Protect ligger nederst på listen over testede antivirusprogrammer. 

© AV-TEST

> Akkurat nå kan du sikre deg strøm til smarttelefonen med Komputer for alle. Du får 2 nummer av bladet og en smart nødlader for bare 69,50 kroner – du sparer 401 kroner.

Mange effektive antivirusprogrammer

Selv om Googles eget program ikke klarte utfordringen fra AV-TEST, er det heldigvis mange gratisprogrammer som klarte seg bra.

6 av de 21 sikkerhetsprogrammene som ble testet, sikret Android-telefonen mot nesten 100 prosent av de truslene AV-TEST utsatte den for. 

Blant dem var Bitdefender Mobile Security og Cheetah Mobiles Security Master.

Google har lovet at Play Protect etter hvert skal bli bedre, fordi det bruker maskinlæring til å utvikle seg. Akkurat nå kommer det imidlertid dårligere ut enn konkurrentene.

Kanskje du er interessert i...