Huawei Google

Huawei kan igjen installere Android

I den pågående handelskrigen mellom USA og Kina er det nå skrevet et nytt kapittel: Den kinesiske elektronikkgiganten Huawei kan igjen kjøpe produkter fra amerikanske selskaper.


For seks uker siden skrev vi om sanksjonene

Sanksjonene medførte at Huawei ikke lenger skulle få kjøpe produkter og teknologi fra amerikanske selskaper. I praksis betød det at Huawei ikke lenger kunne installere operativsystemet Android med Google Play Butikk på  telefonene sine.

Den beslutningen kunne fått alvorlige følger for Huawei.

Våpenhvile i handelskrigen

Nå har imidlertid saken tatt en ny vending.

Under det nylig avholdte G20-toppmøtet i Osaka i Japan møttes Donald Trump og den kinesiske presidenten Xi Jinping. Etter møtet sa den amerikanske president at partene hadde blitt enige om en våpenhvile i handelskrigen.

Etter toppmøtet meddelte Trump at Huawei igjen kunne kjøpe utstyr fra amerikanske produsenter.

Huawei tilbake på sporet

Nå får altså Huawei igjen lov til å installere Android, og dermed også Google Play

Derimot får ikke amerikanske selskaper lov til å selge teknologi som er avgjørende for nasjonal sikkerhet, for eksempel militær teknologi, til Huawei. En rådgiver i Det hvite hus presiserer at teleprodusenten kun får kjøpe produkter som ellers er alminnelig tilgjengelig i verden.

Handelskrigen mellom USA og Kina er fortsatt en realitet, så vi er ganske sikre på at vi ikke har sette siste kapittel i saken.

Du kan igjen altså vurdere å kjøpe Huaweis P30, som imponerte anmelderen vår. Les testen her.

Kanskje du er interessert i...