Huawei

Huawei er verdens tredje største produsent av smarttelefoner.

© Shutterstock

Huawei lanserer ny og kraftig prosessor med navnet Kirin 970

Huawei har lansert sin nye prosessor Kirin 970. Den er raskere enn konkurrentenes og blir å finne i de neste topptelefonene fra selskapet.

5. september 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Det er sesong for lanseringer av nye og bedre smarttelefoner. Samsung kom nylig med sin nye toppmodell Galaxy Note 8, og 12. september viser iPhone frem den nye iPhone 8.

Nå melder også Huawei seg på med sin nye prosessor. Den har fått navnet Kirin 970 og skal være en del av de nye toppmodellene Mate 10 og Mate 10 Pro, som blir lansert 16. oktober.

Ifølge Huawei vil prosessorens kunstige intelligens «gjøre telefonen mer personlig og forutse brukerens handlinger og interesser».

Les siste nytt om Huawei

Kirin 970 utfordrer Samsung og Apple

I motsetning til de fleste andre Android-produsentene har firmaet lansert sin egen prosessor. Dette håper de vil skille dem fra konkurrentene. Den nye prosessoren vil være sterkere enn toppmodellene til både Samsung og iPhone, ifølge Huawei. Firmaet mener at den nye prosessoren er bedre enn konkurrentenes på flere områder.

«Brukerne kan forvente en mye raskere telefon, lengre batteritid og en mer kompakt design enn det Samsung og Apple leverer», sier sjefen for forbrukeravdelingen hos Huawei, Richard Yu, til Reuters.

Huawei er akkurat nå verdens tredje største produsent av smarttelefoner, med henholdsvis Samsung og Apple som nummer en og to. 

Les mer om smarttelefoner

Kanskje du er interessert i...