Samsung Galaxy S7 Edge

Hvilken Galaxy-telefon bør jeg kjøpe?

Samsung har nettopp lansert den nyeste smarttelefonen i den populære Galaxy-serien, men bør du velge den nye S7 eller den eldre S6? Her får du svaret.

2. mars 2016

Samsung Galaxy S6 mot Galaxy S7

Hvert år på denne tiden lanserer Samsung den nyeste smarttelefonen i den populære Galaxy-serien, og i år har vi kommet til Samsung Galaxy S7. Den finnes i to versjoner. Dessverre koster den billigste utgaven 7290 kroner, mens Galaxy S7 Edge, der skjermen er buet ut over sidene, koster hele 8390 kroner. Det er mye penger for en telefon, om den er aldri så smart, og her ser vi på om man får mer for pengene ved å satse på den forrige versjonen, Galaxy S6, som koster en del mindre.

Akkurat nå fås den vanlige versjonen av Galaxy S6 (uten buet skjerm) med 32 GB internminne for 4948 kroner (uten abonnement). Lagringskapasiteten er den samme som i den nye S7, men vi forventer at prisen vil falle ytterligere når S7 er å finne i butikkhyllene. Men hva må du egentlig unnvære hvis du velger den eldre utgaven i stedet for den aller nyeste? Det ser du her:

DESIGN Galaxy S7 har lånt designen fra S6, og de to telefonene er så like at de færreste vil se forskjell.

SKJERM Galaxy S6 Edge hadde en skjerm på 5,1 tommer, mens skjermen på den nye S7 Edge er på 5,5 tommer. Du får altså en litt større skjerm med den nye telefonen.

VANNTETT Galaxy S6 og S6 Edge var verken vann- eller støvtette, men det er begge de nye S7-modellene. De er IP68-sertifisert, og det betyr at de tåler å ligge på 1,5 meters dyp i en halv time – uten at man må åpne og lukke gummitetninger. Samsung har nemlig gjort de åpne portene vanntette ved hjelp av interne forseglinger.

MINNEKORT Samsung har fått kritikk fordi det ikke var mulig å utvide minnet på S6-telefonene med minnekort. S7 tar derimot microSD-kort på helt opptil 200 GB.

PROGRAMVARE S7 leveres med det nye Android 6.0 Marshmallow. I løpet av våren blir også S6 oppgradert til denne Android-versjonen, så her er det ingen forskjell.

YTELSE Den nye Galaxy S7 er utstyrt med en åttekjerners prosessor, 4 GB minne og 32 GB internlagring. Ifølge Samsung er den nye versjonen 30 prosent raskere enn forgjengeren, men for de fleste er det tvilsomt om den ekstra ytelsen er merkbar, da S6 også er en svært rask telefon.

KAMERA Samsung har valgt å benytte samme kamerateknologi i S7 som i S6 – men med visse forbedringer. S7 har for eksempel fire ganger så rask autofokus. Dessuten er det et stort pluss at kameraet i S7 ikke lenger stikker ut på baksiden av telefonen, som det gjorde på S6.

BATTERI Her er det mye å vinne på å velge den nye Galaxy S7 Edge. Batteriet er på hele 3600 mAh – 600 mAh større enn forgjengeren, som også hadde et imponerende batteri. Til sammenligning har den største iPhone-modellen, 6S Plus, et batteri på "bare" 2750 mAh.

KONKLUSJON Med mindre du har helt spesielle krav til telefonens ytelse eller må kunne kjøre mange apper samtidig, og ikke har behov for å utvide internminnet med et minnekort, er det mye å spare på å velge Galaxy S6 fremfor den nye S7. Du vil nesten kunne kjøpe en S6 til deg selv og din kjære for samme pris som den nye S7. Vil du likevel ha S7, anbefaler vi at du venter et par måneder. De nye versjonene av Galaxy pleier å falle i pris med rundt en tusenlapp etter de første månedene med stor etterspørsel.

Les mer om Samsung Galaxy S7 her: https://komputer.no/telefon/android-telefon/samsung-galaxy-s7-og-s7-edge

Kanskje du er interessert i...