Qualcomm Snapdragon 845
© Qualcomm

Med Snapdragon 845 blir telefonene ENDA raskere

Qualcomm kommer med en ny versjon av en av sine raskeste prosessorer for mobiltelefoner, nemlig Snapdragon 845. Prosessoren slår alt og alle i en ny test.

23. februar 2018 av Morten Skeldal Østergaard

Qualcomm er selskapet som produserer de populære Snagdragon-prosessorene, som man finner i de fleste dyrere Android-telefoner.

Snapdragon 835 var prosessoren som viste muskler og ga kraft til noen av de raskeste modellene i 2017, og nå er etterfølgeren klar.

Snapdragon 845 blir selskapets hittil raskeste Snapdragon-prosessor, og de første målingene fra amerikanske tester viser at Snapdragon 845 er raskere enn samtlige konkurrenter. Den er faktisk rundt 30 prosent raskere enn forgjengeren 835. Hvis du har prøvd noen av toppmodellene fra 2017, for eksempel OnePlus 5, så vet du hva du kan vente deg i 2018.

Mange funksjoner i samme prosessor

Snapdragon er en såkalt SoC – system on a chip. Det betyr at mange funksjoner er samlet på den samme silisiumbrikken. I Snapdragon 845 betyr det blant annet at også det innebygde modemet for internettilgang blir raskere.

Vi vet ikke når de første telefonene med den nye superprosessoren kommer for salg, men vi vet at vi gleder oss til å teste den her hos oss.

Du kan lese mer om prosessoren her

> Les mer om Android-telefoner her

Kanskje du er interessert i...