Google Pixel XL

Mobiltelefonen til Google skuffer

Google pleier ikke å skuffe – men nå skjer det. Norge er nemlig ikke blant de landene hvor Google legger ut sin nye Pixel-telefon for salg.

14. oktober 2016 av Anders Daugaard

Pixel, den nye smarttelefonen fra Google, er bedre enn både Apple iPhone 7 og Samsung Galaxy S7 på flere områder. Dessverre er det ingen planer om å legge den ut for salg i Norge ennå, vi vet ikke når telefonen kommer i salg her eller om det overhodet kommer til å skje.

Pixel er en ren Android-telefon som leveres i versjonene Pixel og Pixel XL, på hhv. 5 og 5,5 tommer, og disse viser at Google vil være med i kampen om smarttelefonkundene.

Vi er selvfølgelig ikke sure – bare litt skuffet – over et det ikke er mulig å kjøpe telefonen her. Google synes åpenbart at nordmenn ikke er klare for et mobilkamera på 12,3 megapiksler, som tar – for å bruke Googles egen ord – de beste smarttelefonbildene noen sinne.

Derfor er Google Pixel kul Det er også mange andre grunner til at de to Pixel-modellene er interessante. Bare se her:

  • Google Assistant, motstykket til Apples Siri, gjør det enklere å navigere i funksjonene på telefonen.

  • Ubegrenset oppbevaring av video og bilder i full oppløsning på tjenesten Google Photos.

  • Innebygget batteri som holder hele dagen i begge modellene – opptil 14 timer internett eller film på Pixel XL.

  • Skulle batterier bli flatt, tar det bare 15 minutter å lade opp telefonen til hele syv timers bruk.

  • Fingeravtrykksleser.

  • 3,5 mm uttak for hodetelefoner – som den nye iPhonen ikke har.

  • Nattlysinnstilling som demper det blå lyset fra skjermen i sene nattetimer. Det er bedre for øynene og gjør det lettere å sovne om kvelden.

  • Gratis Daydream View Virtual Reality-hodetelefoner til heldige kunder som bor i land hvor det er mulig å forhåndsbestille telefonen.

Her får du kjøpt Google Pixel Hvis du klør i fingrene og ikke klarer å vente, må du en tur utenfor Norges grenser for å få tak i telefonen, for eksempel til England eller Tyskland.

Det finnes norske nettbutikker som lar deg forhåndsbestille telefonen. Leveringsdato er ikke kjent, men det er prisen. Den minste modellen, Googel Pixel på 5 tommer med 32 GB, kommer til å koste kr 7990,–.

Komputer for alle kommer selvfølgelig til å holde øye med om og eventuelt når Google lanserer Pixel og Pixel XL i Norge.

> Les mer om Google her

Kanskje du er interessert i...