Qualcomm Snapdragon 845
© Qualcomm

Ny og kraftig prosessor for smarttelefon avslørt

I 2018 kommer det en ny prosessor for Android-telefoner, og du kan forvente betraktelig bedre batteritid. Her kan du lese mer om hvilke andre forbedringer du kan se frem til.

Qualcomm har avslørt at deres nyeste prosessor, Snapdragon 845, vil bli å finne i flere Android-telefoner som kommer til neste år. Dette skjedde ved den årlige ”Snapdragon Tech Summit”, der man presenterer nye teknologier.

Ifølge Qualcommen vil prosessoren være bedre enn forgjengeren på flere punkter. Den vil blant annet være 25 prosent raskere, mens den bruker 30 prosent mindre strøm.

Dermed er selskapet den siste av de store produsentene som viser hvilke prosessorer som vil sitte i deres respektive telefoner i minimum et år fremover. De andre to produsentene er Apple og Huawei.

Les siste nytt om Android-telefoner

Kunstig intelligens og sikkerhet

Akkurat som de andre store smarttelefon-leverandørene lover Qualcomm at den nye prosessoren skal kunne håndtere kunstig intelligens. Faktisk skal nye Snapdragon 845 klare oppgaver som bruker kunstig intelligens, være tre ganger raskere enn den forrige generasjonen, Snapdragon 835.

Qualcomm lover også at sikkerheten skal bli bedre. Prosessoren har et separat sikkerhetssystem som er utviklet for å kunne håndtere den mest sårbare informasjonen, som fingeravtrykk og betalingsopplysninger.

Les også: Låseskjermen kan redde Android-telefonen din

Hvilke smarttelefoner som blir utstyrt med den ny prosessoren, er foreløpig uvisst, men hvis det skjer det samme som i 2017, så vil alle Android-flaggskipene, unntatt Huawei, få Snapdragon 845 i 2018.

> Få en smart nødlader som sørger for at du alltid har strøm til smarttelefonen, og to nummer av Komputer for alle for kun kroner 69,50 – du sparer 401 kroner.

Kanskje du er interessert i...