huawei mate 9 pro

Ny smarttelefon med to dagers batteritid

Den nye Huawei Mate 9 Pro har et suverent kamera og lang batteritid, men smaker det, så koster det.

24. november 2016 av Mikkel Jacobsen

Under en pressevisning på Astrup Fearnley i Oslo sist tirsdag, løftet Huawei på sløret for den helt nye toppmodellen Mate 9 Pro.

Utseende, form og størrelse minner til forveksling om konkurrentenes telefoner. Huawei har utstyrt telefonen med 6 GB ram og 128 GB minne. Skjermen er på 5,5 tommer, og selve telefonen er på størrelse med en iPhone 7 Plus, men det er særlig to områder hvor Mate Pro 9 skiller seg ut.

Imponerende kamera Mate 9 Pro har to kameraer på 12 og 20 megapiksler og en imponerende autofokus som kan endres også etter at bildet er tatt. Innstillingsmulighetene nærmer seg også det man finner på et speilreflekskamera.

Resultatet er bilder som er imponerende gode – til å komme fra et mobilkamera. En profesjonell fotograf presenterte bilder han nylig hadde tatt med telefonen, i form av utskrifter på 70 x 100 cm, og de var overraskende gode. Du skal i hvert fall ha et godt kompaktkamera hvis det skal være noe alternativ.

Rask lading og lang batteritid En annen ting som virker lovende, er den lange batteritiden. Ved vanlig bruk bør Mate 9 Pro holde i to dager på én lading. I tillegg er ladetiden drastisk redusert, og ifølge Huawei kan tyve minutters lading være nok til en dags bruk, og telefonen er fulladet etter bare halvannen time.

Huawei Mate 9 Pro koster 7990 kroner kroner og er i salg fra 20. desember 2016. Vi kommer med en anmeldelse i Testsonen så snart vi er ferdige med en grundig test av telefonen.

Kanskje du er interessert i...