Samsung Galaxy S9

Særlig skjerm og kamera imponerer i den nye Samsung Galaxy S9.

© Samsung

Samsung Galaxy S9 har verdens beste skjerm og kamera

De første testene av kamera og skjerm på Samsung Galaxy S9 er ute, og de virker svært overbevisende. Derimot er ikke ytelsen like imponerende, hvis vi skal tro de første testene.

7. mars 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

I slutten av februar avslørte Samsung endelig de nye toppmodellene Galaxy S9 og Galaxy S9 Plus. Selv om vi i redaksjonen nettopp har fått tilsendt et eksemplar til test, har flere amerikanske medier allerede anmeldt den nye Galaxy-telefonen.

DisplayMate, som spesialiserer seg på skjermtester, har gitt Samsung Galaxy S9-skjermen betegnelsen "verdens beste". 

DisplayMate beskriver blant annet fargegjengivelsen som perfekt og hevder at den trolig er bedre enn på 4K Ultra HD TVen du har hjemme – hvis du har en slik.

Også kameraet vinner tester. DxOMark, som er nettets mest anerkjente kameratester, har gitt Galaxy S9 den høyeste karakteren noensinne med 99 poeng på sin poengskala. Her er det spesielt den justerbare blandere i Galaxy S9 som gjør at den skiller seg ut.

Les alt om Samsung her

Test av ytelsen til S9 gir skuffende resultater

Bildet er mindre rosenrødt hos medier som har hatt mulighet til å kjøre telefonen i et benchmark-program. Slike programmer vurderer ytelsen på en telefon ved å teste hvor raskt den utfører visse beregninger. 

Her gjorde Galaxy S9 det ikke bare dårligere enn nesten alle nyere iPhone-modeller, men var også svakere enn forgjengeren Galaxy S8.

Disse benchmarks blev udført på en udstillingsmodel af telefonen, så det er muligt, at de ikke stemmer med det helt færdige produkt. 

Vi ser frem til å vurdere Samsung Galaxy S9 selv, når vi har hatt tid til å gå litt dypere inn i materien. Følg med på denne siden hvis du vil lese om våre opplevelser med den nye toppmodellen. 

Du kan lese vår test av mobiltelefoner, pc-er og så videre i Testsonen. Der vil du også finne vår  anmeldelse av Samsung Galaxy S9 i neste uke.

Kanskje du er interessert i...