AndroidNougat

Stor Android-oppdatering på vei

Endelig! Her er fire av de beste nye funksjonene i Android Nougat.

10. august 2016 av Mikkel Jacobsen

Google er nesten klar med den nye versjonen av operativsystemet til Android. Her er fire av de nye funksjonene som du kan se frem til.

Bedre batterilevetid En av de viktigste nye funksjonene er Doze, som sørger for at telefonen går i dvale når skjermen slukkes. I tidligere versjoner måtte telefonen ligge helt stille for at batteriet skulle bruke mindre strøm, men nå kan du altså spare strøm selv om telefonen ligger i veska eller bukselommen.

Bruk to apper samtidig Nougat-oppdateringen gir deg muligheten til å har to apper oppe på skjermen på likt – enten ved siden av eller over hverandre. Det gir deg for eksempel muligheten til å se en video og sende meldinger uten at du behøver å avbryte noen av delene.

Nattmodus iPhone-brukere har i noen måneder hatt glede av nattlysfunksjonen, som demper og gir et mer behagelig lys på skjermen i kveldstimene. En liknende funksjon er nå tilgjengelig på Android, og det er en glimrende ting. Et dempet, mindre blålig lys på skjermen gjør det nemlig lettere for hjernen å falle til ro før sengetid.

Bedre grafikk App-utviklerne fikk nylig tilgang til Vulkan. Det er et verktøy som gir langt mer effektiv grafisk ytelse på pc-er og telefoner, og det betyr at Android-brukerne nå kan se frem til langt flottere spill og programmer.

Det er ikke satt datoer for når oppdateringen kommer til de forskjellige telefonene, men alt tyder på at vi kan forvente at det skjer en gang i løpet av august.

Android Nougat bekjemper skadevare Les flere Android-nyheter

Kanskje du er interessert i...