Samsung Galaxy S5 Neo

Suveren smarttelefon vinner stor test i Komputer for alle

Nå lanserer flere av de største produsentene sine nyeste og dyreste smarttelefoner, med priser på opp mot 8000 kroner. Så mye er det ikke nødvendig å gi for en telefon som dekker de fleste behov.

15. mars 2016 av Anders Daugaard

Komputer for alle har testet seks smarttelefoner til under 3500 kroner. Dette er ikke de raskeste og råeste modellene, men de fungerer aldeles utmerket hvis du vil ringe, sende meldinger, surfe på nettet, kjøre noen enkle apper og ha et godt kamera for hånden.

Samsung Galaxy S5 Neo med Android 5.1 går av med seieren. Det skyldes ikke minst at den er så kraftig, men den tar også svært gode bilder og har en batteritid som klart overgår de øvrige telefonene i testen. Telefonen har bare 16 GB internlagring, men det kan utvides med et microSD-kort.

Mange har valgt å erstatte det lille kompaktkameraet med en smarttelefon. Det resulterer ikke nødvendigvis i skarpe og gode bilder, men Galaxy S5 Neo har et meget godt hovedkamera som kan ta bilder på opptil 16 megapiksler. Fargene gjengis med stor presisjon enten bildene er tatt utendørs eller i kunstig belysning innendørs.

Selv om prosessoren er kraftfull, så holder batteriet i Galaxy S5 Neo vesentlig lenger enn gjennomsnittet. I batteritesten holdt det liv i telefonen i 11 timer og 42 minutter. Til sammenligning klarte den nest beste bare rundt åtte timer. Samtidig er det en god ting at batteriet er lett å bytte. Da kan du ha med deg et fulladet reservebatteri, hvis du ikke har muligheten til å få ladet telefonen med det samme.

Siden bladet gikk i trykken har dessuten Galaxy S5 Neo blitt noe billigere, og i dag får du den for 3200 kroner hos koolioo.no.

Hele den store testen kan du lese her (kun for abonnenter): https://komputer.no/telefon/raske-mobiltelefoner-til-lave-priser

Kanskje du er interessert i...