I Komputer for alle nummer 6/ 2017 tester vi hvor du får mest for pengene når du skal kjøpe smarttelefon.

Test: Her får du mest smarttelefon for pengene

En Android-telefon koster i dag fra under tusenlappen til det tidobbelte – men hvilken gir mest for pengene?

7. april 2017 av /trs

Den beste smarttelefonen er selvfølgelig den som passer best til dine behov.  

Vi er ikke like og vi bruker telefonene veldig forskjellig, så når du skal finne den beste – og billigste – smarttelefonen, bør du spørre deg hva du skal bruke den til.

Bruker du telefonen til å se på film eller serier, er det en fordel at den har stor skjerm, men det er også viktig at telefonen har et stort batteri.

Har smarttelefonen overtatt rollen som kamera, bør du se etter det beste kameraet, det beste objektivet og den beste oppløsningen.  

Motorola vinner testen

I bladet Komputer for alle har vi testet seks forskjellig smarttelefoner og vurdert dem etter hvilken som er best til under hhv. 2300 og 6000 kroner.

I den rimeligste kategorien vinner Motorola G4 Plus. Den har en stor HD-skjerm på 5,5 tommer som er utmerket hvis du vil se film. Telefonen har dessuten mange funksjoner, som fingeravtrykksleser, plass til to simkort og stor skjerm, noe du vanligvis bare finner på dyrere modeller.

I Testsonen kan du se hele anmeldelsen av Motorola G4 Plus og anmeldelsene av de andre telefonene i testen, og se hvilken telefon som vant i kategorien opptil 6000 kroner.

Motorola G4 Plus

Samsung Galaxy A3 SM-310

Sony Xperia XA

HTC 10 evo

Huawei P9

Sony Xperia X Compact

I Komputer for alle 6/2017 som nettopp har kommet ut, kan du lese hele testen og bli mer oppmerksom på hva du bør se etter når du skal kjøpe ny telefon.

Tegner du et abonnement på Komputer for alle nå, får du også tilgang til de siste fem bladene via Wype.

Kanskje du er interessert i...