Nyt ferien og bruk mobilen i utlandet, uten å bli ribbet til skinnet

Nå blir det billigere å bruke mobilen i utlandet.

© Shutterstock

Betydelig prisfall på mobildata i utlandet

Nå faller prisen på tale og mobildata når du bruker telefonen i utlandet, i hvert fall innen EU/EØS.

15. juni 2017 av Morten Skeldal Østergaard

Det har vært på trappene i flere år, og nå koster det faktisk ikke mer å bruke mobilen i andre EU/EØS-land enn hjemme i Norge.

Fra 15. juni 2017 tvinger nemlig EU teleselskapene til å senke prisene på tale og data til samme nivå som innenlands samtaler og datatrafikk, slik at vi ikke lenger behøver å være redde for å komme hjem til en kjemperegning etter å ha vært på ferie i Europa.

De norske teleselskaper har litt forskjellige abonnementsmodeller. 

Her kan du danne deg et bilde av de ulike løsningene, og kanskje til og med se om det lønner seg å bytte leverandør før du drar sørover.

Reglene gjelder i hele EU/EØS:

Belgia, Bulgaria, Kypros, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Kroatia, Latvia, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Reglene gjelder også i EØS-landene Norge, Island og Liechtenstein.

Uendret utenfor EU

Husk at du fortsatt må være oppmerksom hvis turen går til Thailand, USA eller andre land utenfor EU/EØS. Der er reglene uendret. 

Ellers kan det gå som det gjorde for Silje Madeleine Olsen og Christian Jahren, som lastet ned en Anne Holt-bok under ferien på Mallorca i 2010, lenge før de nye reglene trådte i kraft. 

Regningen som ventet dem da de kom hjem, lød ifølge NRK på 15 000 kroner.


Her finner du de nye prisene for samtaler til utlandet hos noen av de norske leverandørene, slik at du kan vurdere om du bør bytte selskap:

Roaming i EU – priser hos Telia

"Roam like home" sier Telia, og påpeker at kunder som har mobilabonnement eller kontantkort fra Telia, ikke behøver å foreta seg noe som helst for å få de nye prisene. Ordningen gjelder også for mobilt bredbånd

Se prisene hos Telia her

Roaming i EU – priser hos Telenor

Siden gir oversikt over priser i alle land i verden og viser også andre steder i verden som dekkes av de samme prisene som i EU/EØS, og det gjelder blant annet eksotiske destinasjoner som Martinique, La Reunion og Mayotte.

Les mer om prisene til Telenor her.

Roaming i EU – priser hos Chess

Full oversikt over priser, også via satellitt, opplysningstjenester og spesialnumre.

Les mer om prisene til Chess her.

Roaming i EU – priser hos OneCall

Her finner du også oversikt over priser på mobildata, og du kan kjøpe en Utlandspakke hvis du skal til USA, Tyrkia eller Sveits.

Les mer om prisene hos OneCall

Roaming i EU – priser hos Talkmore

Priser til og i utlandet, i EU og verden for øvrig.

Les mer om prisene til Talkmore her

Kanskje du er interessert i...