Phonebooth

Billigere mobiltelefoni på ferien

Nå er det nye prisløftet på mobiltelefoni i EU trådt i kraft – det kan spare deg for ganske mange penger hvis ferien går til Europa i sommer.

10. mai 2016

EU har innført nye regler for gebyrer på mobiltelefoni og -data, såkalte roaming-gebyrer, slik at du nå kan bruke mobiltelefonen i hele EU uten å komme hjem til helt absurde regninger.

De nye reglene trådde i kraft lørdag den 30. april og kan gi en reduksjon på helt opptil 75 prosent i forhold til tidligere roaming-gebyrer.

Fra denne datoen har mobiloperatørene, i tillegg til ordinær pris og merverdiavgift, maksimalt lov til å legge til 0,05 Euro per minutt, cirka 47 øre, og 0,02 Euro, cirka 19 øre, per SMS.

Prisen for dataroaming, altså å bruke internett eller laste ned data, vil være 0,05 Euro, cirka 47 øre, per MB. Hvis du planlegger ferie i Europa i sommer og gjerne vil oppdatere dem der hjemme med blinkskudd av opplevelsene, trenger du ikke å være urolig for regningen.

Les vår ferieguide og lær hvordan du lagrer lokale kart på telefonen, sparer penger på mobilregningen og får gratis tilgang til nettet i ferien.

Kanskje du er interessert i...