Android phone

Bytt nettleser på Android-mobilen

En feil i Android-mobilenes innebygde nettleser gjør det mulig for nettsider med skadevare å se alt du gjør på nettet.

28. september 2014

Hvis du har en Android-mobil og bruker den innebygde Android-nettleseren, må du bytte nettleser snarest mulig. Det er blitt oppdaget en alvorlig sikkerhetsfeil som gjør det mulig for ondsinnede nettsider å få tak i alt fra passord og epostadresser til tastetrykk fra skjermtastaturet.

Sårbarheten ligger i den Android-nettleseren som var standard i Android-telefoner fram til Android 4.4, også kalt KitKat, der Google Chrome ble standard. Hvis du har en av de aktuelle telefonene, anbefaler vi at du bytter til en annen nettleser. Du kan da velge Google Chrome eller Firefox, som kan hentes i Google Play Butikk. Da er du helt sikker på at det ikke er noen fare for at dataene dine kan bli utnyttet.

Feilen ble oppdaget den første september, men ble ikke ansett som noe problem med en gang. Da sikkerhetsfirmaet Metasploit fant ut at sårbarheten faktisk kunne utnyttes, tok Google problemet på alvor. De har nå sendt ut en oppdatering som retter opp feilen, men det er slett ikke sikkert at denne vil nå fram til alle brukerne.

Kanskje du er interessert i...