Samsung Galaxy S7 og S7 Edge

Få mer plass på telefonen

Er det ikke mer plass på smarttelefonen? Her får du tre glimrende apper som kan frigi mye plass.

11. juli 2016

De fleste nye smarttelefoner selges med 16, 32 eller 64 GB internlagring, men fordi operativsystemet tar så mye av plassen, går det fort å fylle opp resten med apper, bilder og videoer. Når det skjer, blir telefonen tregere, og du får ikke installert nye apper.

Har du en Android-telefon, kan du i de fleste tilfeller utvide lagringsplassen med et MicroSD-kort til et par hundrelapper. Det går ikke hvis du har en iPhone. Det finnes likevel en enklere og helt gratis måte å skaffe seg lagringsplass på, uansett hvilken telefon du har: Installer en skytjeneste, så kan du lagre bilder og videoer der, i stedet for på telefonen.

Saken er nemlig den at moderne telefoner har så gode kameraer at bare et par hundre høyoppløste bilder legger beslag på en stor del av internlagringen. Derfor anbefaler vi at du laster ned en av disse fire appene fra Google Play Butikk eller Apple Appstore:

Microsoft OneDrive Google Disk Dropbox Keepit

Den siste av disse, Keepit, gir hele 50 GB gratis plass hvis du abonnerer på Komputer for alle. Hos de andre får du 5–10 GB, men det er nok til å frigi en hel del plass på smarttelefonen.

Få 50 GB gratis lagringplass hos Keepit

Kanskje du er interessert i...