Falske apps

Falske apper snyter deg

En lang rekke apper i Microsofts Windows Store og Googles Play Butikk er noe annet enn det de gir seg ut for å være. De lokker deg til å betale penger og kan i verste fall smitte deg med virus.

22. mai 2014

It-sikkerhetsfirmaet Kaspersky har nylig oppdaget en falsk app i Windows Store som utgir seg for å være virusbeskyttelse for mobilen din. Appen går under navnet Kaspersky Mobile og koster rundt 20 kroner. Men du får ikke mye beskyttelse for pengene, for Kaspersky har aldri laget noen apper for Windows Store. Det eneste appen gjør, er å ta pengene dine.

I tillegg til Kaspersky-appen har den samme utgiveren brukt en rekke andre kjente logoer, som Firefox, Google Crome og Avira Antivirus, i andre falske apper. Også i Googles Play Butikk fant Kaspersky en falsk app. Denne het Kaspersky Anti-Virus 2014.

Det som er felles for disse appene, er at de ikke gjør noe annet enn å ta fra deg penger. Men det fins også apper som kan smitte smartmobilen din med virus, for eksempel ved å føre deg til en farlig nettside.

Vi anbefaler derfor at du alltid er forsiktig når du laster ned apper fra ukjente utgivere, særlig hvis de koster penger og bruker kjente logoer.

Kanskje du er interessert i...