iphone7-2

iPhone 7 er her – men hva kan den?

Helt vanntett, og uten analog utgang til hodetelefoner.

13. september 2016 av Mikkel Jacobsen

Det kom flere nye funksjoner da Apple sist torsdag presentert sine nyeste produkter. Den helt store revolusjonen uteble, men det var mange lekre finesser å glede seg til for dem som skal kjøpe. Mer lagringsplass, bedre kamera, en penere skjerm og en ny prosessor som gjør de nyeste iPhonene til de raskeste til dags dato.

Som forgjengeren kommer iPhone 7 i to versjoner. Den vanlige størrelsen og Plus-størrelsen, som i størrelse er midtveis mellom en vanlig smarttelefon og et nettbrett. Kameraet er forbedret på begge, men Plus-versjonen som har fått noen oppsiktsvekkende finesser som blant annet gjør det mulig å ta portretter med liten dybdeskarphet og uskarp bakgrunn, noe som ellers krever stor blenderåpning og lyssterk optikk på et vesentlig større kamera.

Vanntett Telefonene finnes med 32, 128 og 256 GB, og de er helt vann- og støvtette. Apple har fjernet pluggen til hodetelefonene for å kunne tette de siste hullene i designen og gjøre telefonen helt vanntett. Dermed er det ingen grunn til panikk hvis du skulle miste telefonen i do.

iphone 7-3

Adapter til hodetelefonen Hvordan skal vi så få hørt på musikk? Løsningen er en adapter som gjør at man kan koble en vanlig 3,5 mm hodetelefonkontakt til Lightning-kontakten i telefonen. Adapteren følger med i pakken og er ikke så uelegant som man kunne frykte. Senere i år vil Apple komme med et sett trådløse hodetelefoner med en batteripakke som gir en driftstid på opptil 24 timer.

Forhåndsbestilling Telefonene kan forhåndsbestilles nå, og leveringstiden er to til tre uker. Prisene er fra 7390 kroner for iPhone 7, og fra 8790 for iPhone Plus.

Apple skuffet nok en del som hadde håpet på store forandringer, men produktene deres er, som alltid, både elegante og funksjonelle – og dyre.

Samarbeid med Nintendo Det kommer også et Super Mario-spill i App Store innen jul. Nintendo har lenge varslet at de kommer med spill til telefonen, og nå skjer det altså. Til våren lanseres også Animal Crossing og Fire Emblem. Det er gode titler som lenge har vært blant de mest populære hos Nintendo, og derfor er det opplagt at de blir de første for mobiltelefonen.

Kanskje du er interessert i...