Verdens raskeste smarttelefon

Den første testen av den nye iPhone 8 Plus er godt nytt for Apple. 

© Shutterstock

Phone 8 Plus er verdens raskeste telefon

Den første testen av den nye iPhonen fra Apple har kommet, og dommen er klar: iPhone 8 Plus er verdens raskeste smarttelefon

27. september 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Nå blir de nye iPhone 8 og iPhone 8 Plus testet over hele verden. Selv om det er en personlig vurdering hvilken telefon man synes er best, er én ting er klart: iPhone 8 Plus er utvilsomt verdens raskeste smarttelefon.

Testsiden Tom’s Guide har testet den nye iPhone og resultatene er mildt sagt imponerende.. I test er iPhone 8 Plus 54 prosent raskere enn den viktigste konkurrenten, Samsung Galaxy Note 8.

4K-videoredigering blir ofte brukt i tester fordi det krever mye av prosessoren. Her var resultatene fra iPhone 8 Plus enda mer imponerende. Den klarte oppgaven på 43 sekunder – Samsung Galaxy Note 8 brukte til sammenligning tre minutter.

Vil du se hvordan de to toppmodellene ellers klarte seg, kan du se det her. 

iPhone 8 Plus er raskere enn MacBook Pro

De imponerende resultatene skyldes den nye «A11 Bionic»-brikken som Apple har utviklet til iPhone 8 og iPhone X. 

Den er faktisk så kraftig at den ikke bare overgår andre telefoner, men også Apples egen 13-tommer bærbare maskin, MacBook Pro, med Intel Core i5-prosessor.

«Selv om iPhone 8 Plus er cirka ti prosent raskere enn MacBook Pro, kan den neppe erstatte den», sier mannen bak Geekbench, verktøyet som ble brukt i testene. Telefoner er nemlig ikke laget for lange og krevende oppgaver på samme måte som en datamaskin.

Ikke desto mindre har Apple nå levert en ekstremt rask prosessor og en telefon som vil bli vanskelig å slå for dagens Android-modeller.

Les mer om iPhone her

Kanskje du er interessert i...