Iphones6

Trådløs iPhone-lading i 2017

Hvis det er opp til Apple, kan du allerede neste år sitte langt fra stikkontakten mens du lader en iPhone eller iPad. Selskapet er nemlig i full gang med å videreutvikle teknologien for trådløs lading.

31. januar 2016

I nærmeste fremtid kan du slippe å måtte sitte med ladeledningen i stikkontakten når du vil bruke iPhonen mens den lades opp. Apple er nemlig i ferd med å videreutvikle teknologien bak trådløs lading, slik at du kan lade telefon eller iPad over større avstander. Teknologien kan være å finne i iPhone og iPad allerede neste år, ifølge den amerikanske nyhetskanalen Bloomberg.

I dag fungerer trådløs lading ved at du legger en smarttelefon som støtter den såkalte QI-teknologien på en ladeplate, men avstanden mellom lader og telefon må være ganske liten for å oppnå tilstrekkelig energieffektivitet til at telefonen lades opp.

Når avstanden mellom sender og mottaker øker, reduseres energieffektiviteten, og det er nettopp den utfordringen Apple forsøker å overvinne i samarbeid med partnere i USA og Asia.

I dag er det bare utvalgte smarttelefoner og nettbrett med Android og Windows 10 som er utstyrt med mulighet for trådløs lading. iPhone-eiere må kjøpe ekstrautstyr for å slippe å bruke ledning.

Kanskje du er interessert i...