Iphone

Trenger du virkelig en ny iPhone? Muligens ikke …

Ryktene lyver ikke – iPhone 7 er ingen revolusjon – og derfor bruker jeg heller pengene på noe annet.

13. september 2016 av Redaksjonen

Jeg har selv fått spørsmålet om jeg har tenkt å bytte min iPhone 6S med den nye, og etter å ha sett den er svaret et klart nei takk, ikke denne gang. Forbedringene er ikke så vesentlige at jeg vil betale over 7000 kroner for en telefon som bare er marginalt bedre enn den jeg har.

Det virker som det blir færre av dem som på liv og død må være blant de første som har den nyeste iPhonen. Antall kjøpere i soveposer foran butikken har minket, og det er ikke bare fordi det er lettere å handle på nettet.

Nei, det virker heller som om Apple som telefonprodusent står litt i stampe. Det kommer ikke nye og fantastiske funksjoner, slik de tidligere har vært så flinke til å presentere.

Gjennomtenkt produktpleie Den er litt raskere, den har et litt bedre kamera, mer lagerplass, marginalt bedre batterilevetid og den er vanntett. I tillegg er den tradisjonelle analoge minijack-kontakten avskaffet.

Dette er i korte trekk hva vi fikk høre 7. september da Apple presenterte de nyeste telefonene i iPhone-serien. Samtlige av de nye funksjonene og spesifikasjonene har stort sett vært hemmelig i mange måneder, og Apple har måtte tåle en del kritikk fordi det virker som de er i ferd med å bli tatt igjen av konkurrentene.

Dette er den første vanntette iPhonen, men dette er noe som etter hvert har blitt vanlig hos Samsung. Kamerateknologien er igjen på høyde med de beste Android-telefonen, men det er ikke som tidligere da Apple i mange sammenhenger satte dagsorden for ny funksjoner i smarttelefonene.

En oppdatering av en god telefon Målinger av iPhone 6S viste at A9-prosessoren er ufattelig kraftig og at den overgikk de nyeste fra Samsung og HTC. Den nye A10-prosessoren er angivelig 50 prosent raskere, og stemmer det, er iPhone 7 verdens raskeste telefon.

Den vellykkede og populære designen har ikke endret seg noe særlig siden iPhone 6, og Apple har ikke endret den slanke profilen og de runde kantene.

Kameraet stikker fremdeles litt ut på baksiden – et designvalg som Samsung fikk kritikk for og som de da gjorde noe med.

Det kan altså se ut som Apple nå videreutvikler en allerede god telefon, en telefon som er blant de beste på markedet. Telefonen er heller ikke billig, og du må ut med over 7000 kroner for den billigste iPhone-utgaven.

Dette endrer ikke det faktum at Apple har tapt markedsandeler siden den lanseringen av iPhone 4S i slutten av 2011 og at antallet konkurrenter vokser raskt.

Salget av nye iPhoner har stagnert. Dette til tross for at salget av smarttelefoner øker, og min konklusjon er at heller ikke jeg vil bidra til å endre denne statistikken i år.

Kanskje du er interessert i...