HTCOneM9

Mobilen faller raskt i verdi

En ny undersøkelse viser at verdien på smarttelefoner faller med opptil 65 prosent på bare en måned.

21. juni 2016

Markedet for brukte smarttelefoner er enormt og blir stadig større. En britisk undersøkelse viser at det er mye å tjene på å kjøpe brukt – også telefoner, selv om de bare er noen måneder gamle.

Undersøkelsen er gjort av den britiske nettbutikken Musicmagpie.co.uk. Butikken spesialiserer seg på å selge brukt elektronikk til fornuftige priser, og derfor har de selvfølgelig en interesse av å vise hvor billig du kan få en brukt telefon.

Samsung og HTC faller mye i pris

Tallene viser at for eksempel Samsungs toppmodell fra 2014 falt med 50 prosent i løpet av de første to månedene den var på markedet. HTCs One M9 fra 2015 falt med hele 65 prosent bare på en måned.

iPhone holder seg bedre i verdi

Litt bedre ser det ut for iPhone. Det tok et år før prisen på en iPhone 6 var 50 prosent lavere. Likevel er ikke iPhone unntaket fra regelen – iPhone 5 falt med hele 66 prosent på bare én måned.

Årsaken til at prisene på brukte telefoner faller så voldsomt er i følge Musicpagpie.co.uk at det stadig kommer nye og bedre modeller på markedet, eller at det rett og slett ikke er stor nok etterspørsel etter en bestemt modell.

Kanskje du er interessert i...