Skjermen dekker nesten hele fronten på Mi 11
Xiaomi Mi 11

Skjermen dekker nesten hele fronten på Xiaomi Mi 11

© Xiaomi

Ny telefon fra Xiaomi tar bilder på 108 megapiksler

Kinesiske Xiaomi har lansert en telefon som tar bilder med vanvittig høy oppløsning.

22. februar 2021

Det kinesiske selskapet Xiaomi er en av verdens største mobilprodusenter, men de har ikke vært så store i Norden. Det kan endre seg nå.

Nylig lanserte selskapet den nye toppmodellen, Xiaomi Mi 11, med et kamera på hele 108 megapiksler og egne funksjoner for videopptak.

Nå blir flaggskiptelefonen Xiaomi Mi 11 lansert i Norge, og den gir brukerne et helt filmstudio i lommeformat.

Ifølge produsenten skal telefonen ta kampen opp med andre toppmodeller, som Apples iPhone 12 Pro. Under en nettpresentasjon av telefonen sammenlignet de sin nye mobil med nettopp iPhone 12 Pro.

Xiaomi Mi 11 – filmstudio i lommeformat

Ifølge Xiaomi er det spesielt kameraet som gjør at Mi 11 kan ta opp kampen mot iPhone 12 Pro og lignende telefoner.

Xiaomi Mi 11 kan nemlig ta bilder og gjøre videoopptak i en oppløsning på imponerende 108 megapiksler. I dag er det den høyeste oppløsningen i et telefonkamera. iPhone 12 Pro har 12 megapiksler.

I tillegg har den AI-funksjoner til bilderedigering og forskjellige filtre til å redigere video og bilder bygd inn i operativsystemet.

Derfor kaller de Mi 11 et filmstudio i lommeformat.

Telefonen har dessuten en Snapdragon 888-prosessor som kan levere 5G, den har tredobbelt hovedkamera og 50 W trådløs ladning.

Det amerikanske nettstedet Techradar har prøvd telefonen, og ifølge dem har Xiaomi Mi 11 det beste makrokamera de noensinne har sett i en mobiltelefon. Det skriver de på Twitter.

Magisk zoom for filmentusiaster

For filmentusiaster byr Mi 11 på Magic Zoom-modus, som skaper en illusjon om at kameraet zoomer ut samtidig som det beveger seg vekk fra motivet. Det er et filmtriks som både Hitchcock og Spielberg er kjent for.

Skjermen er på 6,81 tommer og oppdateres med 120 Hz. Fingeravtrykksleseren er integrert i skjermen. Telefonen bruker Android 11.

Lyden i den nye flaggskiptelefonen kommer fra to høyttalere levert av Harman Kardon.

Fordi den store skjermen og en rekke smarte funksjoner krever mye strøm, har imidlertid telefonen visse utfordringer når det gjelder batterikapasitet, ifølge Techradar.

Vi gleder oss til å teste telefonen og se om den leverer det produsenten lover.

Xiaomi Mi 11 – pris

Xiaomi Mi 11 kommer i fargene Midnight Grey og Horizon Blue.

Telefonen får en veiledende pris på 749 euro. Det tilsvarer cirka 7700 norske kroner, men prisen blir nok litt høyere når telefonen kommer på det norske markedet.

Du kan se nærmere på telefonen her.

Kameramodulen har tre kameraer – det ene med 108 megapiksler.
Xiaomi Mi 11

Kameramodulen har tre kameraer – det ene med 108 megapiksler.

© Xiaomi

Kanskje du er interessert i...