OnePlus 7 Pro telefon med fingeravtrykksleser
OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro har droppet hakket på toppen av skjermen, slik at det nesten ikke er kanter igjen.

OnePlus presenterer ny telefonserie

Enten du ser etter en mobil alle vil kikke litt ekstra på, eller du bare vil ha en rimelig telefon med de beste spesifikasjonene, har OnePlus 7-serien noe for deg.

15. mai 2019 av Martin Haverholm

Under en storslått lansering som fant sted i tre storbyer verden over, viste den kinesiske mobilprodusenten OnePlus frem sin nye serie av premium-telefoner.

Serien består av OnePlus 7 Pro, som er firmaets nye toppmodell, og den rimeligere OnePlus 7, som på overflaten ligner fjorårets modell, OnePlus 6T, men har en rekke forbedringer, blant annet i kamerateknologien.

OnePlus presenterte begge modellene for pressen, men i første omgang er det bare OnePlus 7 Pro som kommer på markedet, nemlig 21. mai. 

Vil du heller se nærmere på den billigere OnePlus 7, må du vente i et par uker lenger, til 4. juni.

Så imponerende er OnePlus 7 Pro

Allerede når du ser OnePlus 7 Pro første gang, kan du se at noe er annerledes.

I motsetning til de fleste andre telefoner i dag har den ikke noe hakk for å gi plass til kamera og sensorer på toppen av skjermen.

> Se hvordan Samsung-fans på kreativt vis "skjuler" kamerahullet på Samsung Galaxy-mobilene i denne artikkelen.

I stedet er det bygd inn et ”sprettopp”-kamera som automatisk skyter opp fra toppen når du slår på frontkameraet. På baksiden finner du hele tre kameralinser, med en oppløsning på opptil 48 megapiksler.

OnePlus 7 Pro med det nye sprettopp-kameraet i funksjon.
OnePlus 7 Pro

En av de mest særpregede nyhetene ved OnePlus 7 Pro er det smarte sprettopp-kameraet. Du får dermed en stor skjerm uten hull til kameraet, i motsetning til hva konkurrentene tilbyr. 

OnePlus 7 Pro er i salg fra 21. mai

Dessuten er OnePlus 7 Pro firmaets første telefon med QHD+ AMOLED-skjerm, noe som betyr ekstra skarpe bilder, og til og med 90 Hz, som gjør at videoer virker mer flytende og naturlige.

OnePlus 7 Pro kommer i flere ulike versjoner, der forskjellen er innebygd lagringsplass og RAM. Den minste utgaven har 6 GB RAM og 128 GB lagring, og den største har hele 12 GB RAM og 256 GB lagringsplass.

OnePlus 7 Pro er i salg 21. mai og koster fra 7400 kroner.

OnePlus 7 – med flere gode oppdateringer

Selv om OnePlus 7 er litt rimeligere og mindre enn 7 Pro, er det flere fine funksjoner som gjør den verdt å vurdere som avløser for fjorårets toppmodell, OnePlus 6T.

På baksiden finner du to kameraer på opptil 48 megapiksler, og du får den samme oppdaterte autofokus-teknologien som i OnePlus 7 Pro.

Du får også den nye Qualcomm Snapdragon 855-prosessoren som finnes i OnePlus 7 Pro, samt RAM Boost-teknologi, som gir ekstra kraft når du trenger det.

> Vår testredaktør var begeistret for forgjengeren, OnePlus 6T. Les anmeldelsen i Testsonen her

Baksiden av den nye OnePlus 7-telefonen med de nye kameraene
OnePlus 7

Med OnePlus 7 får du glede av noen av de samme oppdateringene som i OnePlus 7 Pro, blant annet når det gjelder kamerateknologien.

Fokus på fingeravtrykk i OnePlus-nyheter

Både OnePlus 7 og OnePlus 7 Pro har dessuten en ny, forbedret fingeravtrykksleser innebygd i skjermen, og den er betydelig raskere enn i OnePlus 6T. 

I tillegg har begge modellene Dolby Atmos stereohøytalere, slik at du får bedre lyd.

OnePlus 7 fås i to ulike versjoner, én med 6 GB RAM og 128 GB lagringsplass, og én med 8 GM RAM og 256 GB lagring.

OnePlus 7 er i butikk fra 4. juni. Prisen er foreløpig ikke kjent.

> Vi gleder oss til å teste de nye OnePlus-modellene – og vi er spente på å se om de gjør seg fortjent til en plass på listen over de tre beste mobilene i 2019.

Kanskje du er interessert i...