iphone-plugg

Pluggtrøbbel for Apple i Europa

Apples ladeplugger kan bli ulovlige etter nye regler fra EU, som vil innføre en felles standard for mobilladere i Europa.

3. oktober 2013

Det er både av hensyn til brukerne og fordi det kan bli mindre elektronisk avfall når man ikke alltid må kaste den gamle laderen hvis mobilen går i stykker. Ved et fellessystem kan denne brukes den som reservelader, på hytta eller lignende. Standarden skal bli Micro-USB, som nesten alle produsenter av mobiler allerede bruker. Men det er én produsent som alltid ønsker å gå sine egne veier, og dette kan bety trøbbel for Apple.

Foreløpig er det bare snakk om et vedtak i en komité i Europaparlamentet. Hvis regelen skulle bli tatt inn som en del av EUs lovverk, vil det bli ulovlig å selge iPhone i Europa med den nåværende pluggen, som har betegnelsen Lightning.

Det ventes at Apple vil kjempe med nebb og klør mot dette vedtaket. En av grunnene til dette er at Apple i iOS 7 har lagt inn en funksjon som skal hindre at mobilen kan lades med uoriginale ladere, for de originale inneholder en spesiell databrikke. Det går riktignok an å bruke en overgang til vanlig USB, men det nye forslaget krever Micro-USB som pluggtype i selve mobiltelefonen.

Kanskje du er interessert i...