smartphonesRoaming

Rekord-år for smarttelefoner

I fjor ble det solgt mer enn én milliard smartmobiler, og det er det høyeste antallet så langt.

5. februar 2014

De har etter hvert kommet i mange forskjellige størrelser og priser, og med utallige funksjoner. I 2013 ble det solgt flere av de forskjellige smartmobilene enn noen gang før. Tall fra it-analyseinstituttet IDC viser at produsenter som LG, Nokia, Apple og Samsung leverte nesten én milliard smartmobiler i fjor.

Dermed steg salget med 38,4 prosent fra 2012, da 725 millioner ble solgt. Opplysningene fra IDC viser at når vi forbrukere legger en ny telefon i handlekurven, velger vi oftest enten en med stor skjerm eller liten prislapp.

I tillegg velger flest fremdeles Samsung, som står for omtrent hver tredje telefon, mens omtrent hver åttende kjøper en iPhone fra Apple.

En av årsakene til det stigende salget er at det mobile bredbåndet blir stadig raskere og mer stabilt i hele verden, og dermed blir det mulig å bruke alle funksjonene i mobilene uansett hvor man er. Flere større it-bedrifter, som Google og Facebook, jobber iherdig med å spre internett til enhver avkrok i verden, blant annet ved hjelp av luftballonger.

Kanskje du er interessert i...