GalaxyS5

Samsung lanserer ny supermobil

Den nye toppmodellen Samsung Galaxy S5 har både fingeravtrykksleser og pulsmåler.

6. mars 2014

På den årlige mobilkongressen i Barcelona presenterte Samsung det nye flaggskipet i Galaxy-serien av telefoner, Samsung Galaxy S5. Designen er litt forandret i forhold til forgjengeren Galaxy S4, men ikke så veldig mye. Istedenfor en glatt bakside har den nå små fordypninger som skal gi et bedre grep, og i tillegg er den blitt vann- og støvtett i likhet med den "barske" utgaven av forrige modell, S4 Active. Skjermen er blitt ørlite større, 5,1 mot 5 tommer, mens oppløsningen fremdeles er på 1920 x 1080. Telefonen har fått forbedret kamera med 16 millioner piksler og verdens påstått raskeste autofokus på 0,3 sekunder. I tillegg har Galaxy S5 i likhet med iPhone 5S fått fingeravtrykksleser. Men den fungerer litt annerledes. Du skal ikke holde fingeren på en leserknapp, men dra den nedover bunnen av skjermen, der telefonen skanner avtrykket.

En av de tingene Samsung har valgt å fokusere på med denne telefonen, er sunnhet og trening. Derfor har den også en innebygd pulsmåler på baksiden av telefonen, der du plasserer fingeren og får målt pulsen.

Sammen med telefonen lanserte Samsung også andregenerasjon av smartklokka Galaxy Gear 2, en billigere utgave kalt Galaxy Gear Neo og et armbånd med buet skjerm beregnet til trening som heter Gear Fit.

Samsung Galaxy S5 kommer foreløpig i fire farger: hvitt, blått, svart, og gull. Prisen ser ut til å bli på 5790 kroner uten binding, og den forventes å komme for salg i norske butikker den 11. april, men forhåndsbestillingene er allerede i gang.

Kanskje du er interessert i...