Sjekk hastigheten på mobilen

Hvor rask er telefonen din sammelignet med dagens raskeste? Se hvordan du sjekker det.

© Shutterstock

Slik sjekker du hastigheten på telefonen

Vet du hvordan telefonen din gjør det mot de raskeste mobiltelefonene på markedet? Med en app på telefonen og et besøk på hjemmesiden til AnTuTus kan du finne det ut.

1. februar 2019 av Mathias Alsted Lund Flinck

Er du på jakt etter den raskeste telefonen på markedet? Eller vil du bare finne ut hvor rask den du har er, sammenlignet med dagens toppmodeller?

Begge deler kan du få svar på ved hjelp av AnTuTu, som er det vanligste verktøyet for å måle telefoners ytelse.

På tjenestens hjemmeside kan de se det innbyrdes styrkeforholdet mellom de 50 beste Android-telefonene og de 24 telefonene, nettbrettene og musikkspillerne som kjører iOS, operativsystemet til Apple.

iPhone XS er den beste mobilen akkurat nå

Alle telefonene er rangert etter en totalsum som programmet AnTuTu regner ut ved blant annet å vurdere telefonenes ytelse.

Akkurat nå regnes iPhone XS som en de absolutt beste med et samlet resultat på 355 596 poeng, mens Huawei dominerer toppen av listen over Android-telefoner med hele tre modeller som ligger over 300 000 poeng – Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 PRO og Huawei Mate 20 X. Sjekk listene her – øverst kan du velge om du vil se listen for Android- eller iOS-telefoner.

Slik tester du din egen telefon

Hvis du vil sammeligne telefonen din med de beste akkurat nå, må du installere AnTuTu Benchmark-appen. Den bruker et par minutter på å teste telefonen. Deretter gir den en poengsum som du kan sammenligne med listene på hjemmesiden til AnTuTu.

Poengene er bare et uttrykk for et innbyrdes styrkeforhold. Det er altså ikke et entydig svar på om telefonen din er raskere eller langsommere enn konkurrentene.

Du kan laste ned AnTuTu Benchmark til Android via denne koblingen og til iOS via denne. 

Velg riktig mobiltelefon

Det er ikke bare hastigheten du bør tenke på når du skal kjøpe ny mobil. Du bør også vurdere kameraet, operativsystemet, skjermstørrelsen og en lang rekke andre faktorer.

I Komputer for alle nummer 3/2019, som er i salg fra 31. januar, finner du en stor guide som hjelper deg med å finne den helt riktige mobiltelefonen. Her viser vi alle valgene du bør tenke gjennom før du investerer i en mobiltelefon som passer perfekt til nettopp dine behov.

Kjøp bladet hos nærmeste bladforhandler eller tegn et abonnement og les artikkelen med det samme på mobilen, nettbrettet eller pc-en i appen Wype. Her får du også tilgang til de ti nyeste utgavene av Komputer for alle.

> Prøv to utgaver av Komputer for alle, og få et smart trådløst tastatur til mobilen eller nettbrettet med med på kjøpet for kun kroner 69,50. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...