Raskere internett på telefonen
© Shutterstock

Nytt program gir raskere lasting av hjemmesider

En programvare som får mobilen til å laste hjemmesider dobbelt så raskt, er under utvikling

29. august 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Med det nye programmet «Vroom» har visstnok utviklere ved University of Michigan funnet ut hvordan man gjør internett på mobilen mye raskere.

Google og andre store internettselskaper har lenge forsøkt å korte ned tiden det tar for en mobil nettleser å laste inn hjemmesiden. Nå ser det ut til at løsningen snart er klar.

Vroom kan visstnok laste hjemmesider på mobilen dobbelt så raskt som tidligere. I motsetning til tidligere forsøk kan denne programvaren øke hastigheten uten at det går utover kvaliteten eller kompleksiteten på hjemmesiden.

Slik gjør Vroom mobilen raskere

Når telefonen åpner en hjemmeside, må den håndtere mange ting på kort tid. Hjemmesider består som regel av mange elementer, som bilder, annonser, koblinger og annet som nettleseren må laste inn, før den kan vise hele siden.

Vroom effektiviserer nettleseren. Programmet behandler koblinger på en ny måte som gjør at flere elementer leses samtidig, og dermed kommer siden opp mye raskere enn tidligere.

Vroom er ennå ikke klart for mobile nettlesere, men har du en Android-telefon, er sannsynligheten stor for at det kommer snart. Utviklingen av programvaren er nemlig delvis finansiert av utviklingsavdelingen til Google.

Kanskje du er interessert i...