The Wall: Samsungs nye MicroLED Smart TV

Administrerende direktør for Samsung Nord-Amerika, Tim Baxter presenterer "The Wall", Samsungs nye super-TV på CES i Las Vegas.  

© Samsung

The Wall: Samsung-TV med ny MicroLED skjermteknologi

På elektronikkmessen CES i Las Vegas viser den koreanske giganten noe av hva deres over 65 000 utviklere og ingeniører har har drevet med i det siste.

10. januar 2018 av Leif Jonasson

Det har sikkert tatt sin tid å utvikle den banebrytende Smart TVen fra Samsung. Den ble nylig presentert for pressen, som absolutt godkjente produktet, under elektronikkmessen CES.  

Navnet har nesten gitt seg selv, nemlig: The Wall, veggen.

Det er virkelig snakk om et beist av et stuealter. Diagonalen er på 146 tommer, altså over tre meter bred og nesten to meter høy. Likevel er ikke størrelsen det mest oppsiktsvekkende med The Wall.

Helt ny bildekvalitet

Med dette nye kjempefjernsynet lanserer nemlig Samsung en helt ny skjermteknologi, kalt MicroLED. Med dette skal de ta opp kampen med LGs OLED-format, som i dag går for å levere det ypperste av bildkvalitet for flatskjermer.

Samsungs MicroLED består av ekstremt små lysdioder som kan lyse i alle tenkelige farger, og derfor krever skjermen verken bakgrunnsbelysning eller fargefilter for å levere et superbilde. 

Teknikken betyr blant annet at man oppnår et hittil usett kontrastforhold.

Les mer om smart-TVer

MicroLED lages i moduler

Teknologien bak MicroLED betyr også at skjermen nå kan bygges i moduler, som deretter settes sammen til den størrelsen forbrukerne ønsker. Så tv-er med MicroLED vil altså komme i mindre og i større utgaver, også i kinoformat.

Noe leveringstidspunkt for The Wall er ennå ikke fastsatt, og det er heller ikke prisen for det norske markedet. 

Det er likevel trolig at verken penger eller plass er noe problem hvis du vurderer en tv i dette formatet.   

Les flere nyheter fra Samsung her

Vi er på årets CES-messe og viser nye produkter og teknologier i bladet Komputer for alle. 

Akkurat nå kan du prøve et nummer av Komputer for alle og få full tilgang til Fordelssonen med over 300 sikre programmer til pc-en, for kun kroner 29,–. 

Kanskje du er interessert i...