netflix

Netflix tester superhøy oppløsning

Framtidens skjermer vil ha 4K oppløsning, og Netflix tester allerede nå hvordan strømmetjenesten kan levere serier og film med så høy oppløsning.

10. november 2013

Hvis du kjøper tv eller dataskjerm nå, vil den sannsynligvis ha en oppløsning på minimum 1920x1080 piksler, såkalt Full HD. Om noen få år vil de aller fleste skjermene ha en oppløsning som er fire ganger høyere. Denne har betegnelsen 4K.

Strømmetjenesten Netflix har allerede begynt å planlegge for dette, og fra neste år vil de gi brukerne muligheten til å strømme film og tv-serier i 4K. En av de største utfordringene er at brukernes internettforbindelse må være svært rask hvis videoene skal bli avspilt uten hakking.

Film og serier inneholder naturlig nok større mengder data i 4K enn i HD, og da må også nettverket klare å kjøre gjennom mer data. Undersøkelser i England viser for eksempel at bare mellom 15 og 20 prosent av alle husstandene har en internettforbindelse som er kjapp nok til å strømme film i 4K. Netflix tester derfor flere metoder for å komprimere signalet, så videofilene skal bli mindre.

Men før du trenger å lure på om du har raskt nok internett til å strømme 4K-film fra Netflix, må du få tak i en tv eller en dataskjerm som støtter teknologien. De første modellene på markedet koster fra rundt 15 000 kroner og oppover.

Kanskje du er interessert i...