Netflix

Netflix til Norge?

I Norge har vi ikke vært bortskjemt med filmstreamingtjenester. Nå kan den populære tjenesten Netflix komme hit til lands.

21. mai 2012

Netflix er en av de mest poulære filmstreamingtjenestene i USA, med over 20 millioner brukere. Kundene tegner et abonnement for 7,99 dollar i måneden, og for den prisen får de streamet filmer og tv-serier til en lang rekke forskjellige enheter - som tv-en, datamaskinen eller mobilen. Målinger har vist at Netflix faktisk står for en god slump av den globale internett-trafikken. Tjenesten fungerer litt på samme måte som Spotify gjør for musikk. Men nordmenn som vil bruke tjenesten, har vært nødt til bruke en komplisert løsning med en falsk amerikansk IP-adresse (en såkalt VPN-tjeneste).

I fjor etablerte Netflix seg i Irland og Storbritannia. Dagens Næringsliv skriver at den amerikanske tjenesten også kommer til å bli lansert i Norge til høsten. Netflix har ikke bekreftet det offisielt, men "anonyme kilder" i selskapet sier at tjenesten vil bli lansert i fjerde kvartal i år.

Kanskje du er interessert i...