Undertekster kan være en fare for pc-en.

Undertekster kan gi hackere tilgang til pc-en, ifølge sikkerhetsfirma.

© Netflix

Undertekster kan gjøre pc-en sårbar for hackere

200 millioner brukere står i fare for å bli hacket via undertekster til populære mediespillere, avslører sikkerhetsfirmaet Check Point.

Du løper en sikkerhetsrisiko hvis du laster ned undertekster til filmer du allerede har liggende på pc-en.

Blant alle undertekstfilene som finnes på nettet, finnes det nemlig skadevare som kan infisere pc-en når du laster ned norsk tekst.

Det er hele 25 forskjellige formater i bruk til formålet, alle med unike funksjoner og egenskaper. Sikkerheten i et så fragmentert system er begrenset, og det betyr at det inneholder mange sårbarheter. Dermed er det et attraktivt mål for hackere”, sier Omri Herscovici, leder av Check Points research team.

200 millioner er i fare for å bli hacket

Sårbarhetene kan vise seg hos alle som bruker populære mediespiller som VLC og Kodi, og den ulovlige strømmetjenesten Popcorn Time. Tilsammen dreier det seg om 200 millioner brukere på verdensbasis.

Blir sårbarhetene i mediespillerne utnyttet, kan en tredjepart ta kontroll over pc-en og alle informasjon som ligger på den, forteller Check Point.

Ifølge sikkerhetsfirmaet kan du heller ikke stole på anmeldelsene som finnes på nedlastingsider for undertekster, for dette kan kriminelle lett manipulere. Det smarteste er med andre ord å IKKE laste ned undertekster fra nettet.

Kanskje du er interessert i...