Verdens letteste bærbare pc med 15,6-tommers skjerm

0,998 kg! Acers Swift 5, som selskapet viste frem i New York onsdag, er verdens letteste bærbare pc med 15,6-tommers skjerm.

© Rasmus Udsholt

Acer med verdens letteste pc - Swift 5

Nå må du ikke lenger nøye deg med en liten skjerm hvis du vil ha en lett bærbar pc. Den nye Swift 5 fra Acer har 15,6-tommers skjerm og veier under en kilo.

24. mai 2018 av Rasmus Udsholt

New York: Vil du ha en lett bærbar med liten skjerm eller en tung bærbar med stor skjerm?

Hittil har man måttet velge, men nå har flere pc-produsenter begynt å flytte grensene for hvor lite en fullblods-pc faktisk må veie.

Onsdag satte Acer foreløpig ny rekord da de i New York presenterte en 15,6-tommers pc som kun veier 0,988 kilo.

Acer Swift 5 føles urealistisk lett

Swift, som er navnet på den lette bærbare, er en oppdatering av selskapets populære modeller med samme navn, som vi har testet tidligere. Hittil har skjermen på Acer Swift 5 vært på 14 tommer.

Ved blant annet å gjøre skjermkantene enda smalere enn på forgjengeren og bruke en magnesium-litium-legering i topp- og bunnplate, har Acer klart å øke både skjermstørrelse og batteritid, uten å  øke vekten.

Komputer for alles utsendte hadde en prototype av den nye Acer Swift 5 i hendene ved lanseringen i New York, og maskinen føles umiddelbart like solid og veldesignet som forgjengeren, og nesten urealistisk lett, størrelsen tatt i betraktning.

På markedet senere i år

Acer opplyser at innmaten i den kommende Acer Swift 5, som kjører Windows 10, vil bestå av “de nyeste Intel-prosessorene”, opptil 1 TB SSD-lagring og opptil 16 GB DDR4-ram.

Prototypen i presentasjonen hadde en USB 3.1 Type C-port, to USB 3.1 Type A-porter, en HDMI-port, SD-kortleser og fingeravtrykksleser.

Acer kan ennå ikke si noe om lanseringsdato eller pris. Vi kommer til å teste den oppdaterte Acer Swift 5 i Komputer for alle så snart vi får mulighet til det.

> Vil du ha Komputer for alle levert i postkassen? Akkurat nå får du to utgaver av bladet samt en smart ergonomisk mus, slik at du unngår musearm og spenningshodepine, for kun kroner 69,50. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...