Falske utvidelser i Google Chrome

Over 20 millioner lurt av falske utvidelser til Google Chrome

Du må alltid være forsiktig med hva du laster ned fra nettet. Nå har over 20 millioner brukere blitt lurt av falske ad-blockere på nettet.

23. april 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Ofte kan du gjenkjenne falske programmer og utvidelser på at få har lastet dem ned og at anmeldelsene er dårlige.

Det stemmer likevel ikke alltid.

Det viser seg nemlig at noen av de mest nedlastede ad-blockerne, programmer som fjerner reklame, i Google Chrome er falske.

Det skriver sikkerhetsfirmaet AdGuard i en blogg. Firmaet har analysert noen av utvidelsene som er lastet ned flest ganger i Chrome og funnet en kode i dem som sender opplysninger om deg til bakmennene, og dermed lar dem styre nettleseren.

Vanskelige å oppdage

Noe av det som gjør de falske utvidelsene vanskelige å oppdage, er at de fungere upåklagelig. Bakmennene har nemlig kopiert den reelle utvidelsen og deretter lagt til egne koder med alt annet enn godt i sinne.

Faktisk har de falske appene blitt lastet ned ofte og anmeldelsene er gode, fordi brukerne ikke har oppdaget de ondsinnede tilleggsfunksjonene.

Det har resultert i at fire av de seks første resultatene som kommer opp når du søker på ad-blocker i utvidelsene til Chrome, for tiden er falske.

Slik oppdager du falske tillegg

Ifølge AdGuard er det viktigst å sjekke hvem som har laget utvidelsen, før du laster den ned til Chrome. Den informasjonen er enkel å finne under utvidelsene.

Deretter bør du gjøre et Google-søk på selskapet. Dukker det opp mistenkelig informasjon eller påfallende lite, bør du ta det som et faresignal og la være å laste ned utvidelsen.

Redaksjonen anbefaler: Få en komplett sikkerhetspakke nå

Komputer for alle har samlet 10 gode programmer i en komplett sikkerhetspakke. Programmene er nøye utvalgt og testet av våre eksperter, og du finner alltid den siste versjonen for nedlasting i bladets Fordelssone. Til hvert program ligger det også en grundig trinn-for-trinn-guide. 

> Akkurat nå får du et nummer av Komputer for alle samt full tilgang til Fordelssonen for kun kroner 29,– Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...