Pc med svart skjerm
Svart skjerm

Er du lei av at skjermen går i svart? Slik løser du problemet.

© Shutterstock

Slik unngår du at skjermen går i svart

Slår skjermen seg av irriterende raskt når du sitter og jobber? Her viser vi hvordan du selv kan velge når den skal slå seg av.

24. juli 2020 av Niklas Ernst

Har du opplevd at skjermen slår seg av når du sitter ved pc-en?

Det skjer fordi Windows-innstillingene for strømstyring sørger for at skjermen deaktiveres etter et bestemt antall minutter med inaktivitet.

Hvor lang tid det skal ta før skjermen slår seg av, er lett å endre. Du kan for eksempel velge 20 minutter, en time eller at skjermen aldri skal slå seg av.

Slik gjør du at skjermen alltid er på

For å endre på hvor lang tid som skal gå, må du inn i innstillingene for strømstyring og hvilemodus.

Slik gjør du:

  1. Klikk i søkefeltet i Windows og skriv Strøm. Deretter klikker du på Innstillinger for på/av og hvilemodus.
  2. Under Skjerm kan du velge hvor lang til som skal gå før skjermen deaktiveres når du ikke bruker pc-en, både når den går på batteri eller er tilkoblet nettstrøm.
  3. Under Hvilemodus kan du velge hvor lenge enheten skal vente før den går i hvilemodus både når den går på batteri eller er tilkoblet strøm.

Lag din egen strømstyringsplan 

Å endre når skjermen skal slå seg av, er bare an av strøminnstillingene du kan tilpasse.

I Windows er det nemlig mulig å endre innstillingene slik at de passer både maskinen og behovene dine best mulig. Slik kan du spare både spare strøm og skåne miljøet.

I det nye nummeret av Komputer for alle viser vi hvordan du lager tre forskjellige strømstyringsplaner. En som gir maksimal ytelse, en med maksimal batteritid og en for balansert bruk. 

Du kan også lese om et nytt program i Fordelssonen som gjør det lettere enn noensinne å bytte mellom de forskjellige strømstyringsplanene.

> Last ned programmet og guiden fra Fordelssonen (krever innlogging)

Kanskje du er interessert i...