1_pcliv_komno_042015

Forleng pc-ens levetid med minst tre år

Har du en litt eldre pc og vurderer å kjøpe en ny, så velg litt. Kanskje den bare trenger en liten sjekk.

23. februar 2015

For få år siden gikk utviklingen innenfor datamaskiner så lynraskt at man nesten måtte oppgradere maskinen annethvert år for å kjøre de nyeste programmene.

Men så kom punktet da pc-ene ble så raske at de nå stort sett kan klare alle oppgavene man satte dem på. Unntaket er pc-er som var veldig små og billige da de ble kjøpt, og pc-er som skal brukes til krevende spill. Da må nok maskinvaren byttes ut oftere.

La oss ta operativsystemet, altså Windows, som en svært god illustrasjon på poenget: Tidligere stilte hver nye versjon av Windows stadig større krav til datamaskinen, men plutselig begynte denne opptrappingen å flate ut. Og den nyeste utgaven, Windows 8.1, kan stort sett kjøres på de samme datamaskinene som i 2007 klarte å kjøre Windows Vista.

Selv om det fremdeles er masse liv i pc-en din på papiret, kan det være mange feil og problemer med den. Det kan være noen småting som gjør at du ikke får glede av den fullt så lenge som du ellers kunne.

I denne artikkelen viser vi hvordan du enkelt kan gi pc-en en liten helseundersøkelse. Du får de beste tipsene og triksene våre til grunnleggende vedlikehold og renhold som lar den gamle pc-en få igjen kreftene.

Kanskje du er interessert i...