Slik velger du en god og billig pc

Bruker du litt tid på å undersøke tilbudene på markedet, kan det være penger å tjene på en ny pc.

Kjøp en god og rimelig pc

Det er ikke nødvendig å betale mange tusen kroner for en ny pc. Hvis du bruker litt tid på å lete, kan du faktisk finne fullt brukbare maskiner til under 5000 kroner.

10. oktober 2020 av Morten Skeldal Østergaard

I dag får du pc-er i svært mange prisklasser, og særlig de billigste modellene har blitt interessante. I dag er de nemlig mer enn kraftige nok for de fleste oppgaver.

I denne artikkelen får du tips om hvordan du kjøper den beste og billigste pc-en til under 5000 kroner. 

For den prisen kan du få en glimrende pc til tekstbehandling, epost, strømming og enkel bildebehandling.

Det du egentlig trenger

Tenk gjennom hva du skal bruke pc-en til. Kan du for eksempel klare deg med en pc som ikke er laget i et "eksklusivt" materiale som aluminium, men av rimelig plast? Da kan du spare noen kroner.

Lenovo Ideapad 3 er en 14" pc med 4 GB ram og 128 GB SSD-lagring. Batteritiden er på cirka 7 timer.

Pc-en er bygd i plast, noe som gjør den både lettere og rimeligere enn en pc lagd av metall.

Prisen er 4699 kroner. 

Finn en god og billig pc
Rimelig materiale

Lenovo Ideapad 3 er en god og billig pc med fornuftig ytelse. Har du planer om å redigere video, bør du imidlertid investere i kraftigere og dyrere maskinvare.

Vurder om du kan klare deg med en pc som ikke er lagd av de dyreste materialene. Har du virkelig behov for det hvis pc-en bare skal stå på skrivebordet?

Skal du ofte ha den med på tur, kan det imidlertid være smart å se etter en robust pc som er bygd av mer påkostede materialer.

Må du ha Windows?

Vurder om du kan klare deg med en Chromebook i stedet for en vanlig Windows-pc.

En Chromebook er enklere og billigere enn en Windows-maskin. Den bruker Chrome OS, operativsystemet til Google, som er en mer avansert utgave av Google-nettleseren Chrome.

Det betyr at alt du gjør på pc-en foregår på nettet, for eksempel i Google Dokumenter, Gmail eller nettbasert bildebehandling. En Chromebook kan kjøre Android-apper og har ofte berøringsskjerm, slik at pc-en også kan brukes som nettbrett.

Et forslag til en Chromebook er Samsung Chromebook 4. Den koster bare 3490 kroner og er  slank, lett og har en batteritid på tolv timer. 

Billig pc
Chromebook

For bare 3490 kroner kan du i dag få en helt utmerket pc. Her er en Samsung Chromebook 4.

Sjekk prisen grundig

Før du kjøper bør du undersøke markedet. Det kan nemlig være store prisforskjeller butikkene imellom. 

Bruk et verktøy som prisjakt.no, som sammenligner priser for deg. Skriv inn navnet på produktet du er interessert i, så får du opp en oversikt over hva det koster i forskjellige butikker.

Deretter klikker du deg inn på butikken hvor du vil kjøpe pc-en.

Finn pc-en som er riktig for deg

Uansett hvilket budsjett du har, kan det være forvirrende å orientere seg i alle tilbudene.

I Komputer for alle nummer 18 får du hjelpen du trenger for å kjøpe ny pc. I bladet finner du en omfattende guide som hjelper deg enten du har tenkt å bruke 5000, 12 000, 20 000 eller mer på en ny pc.

Dessuten har vi tatt for oss flere av de mest interessante pc-ene som er i salg nå, og testet dem. Det kan du lese om i den store testen av bærbare pc-er.

I nummer 18/2020 viser vi også hvordan du finner den beste og billigste pc-en som dekker nettopp dine behov, uansett lommebok. Bladet kommer ut i midten av november, og da kan du lese artikkelen i Fordelssonen (krever innlogging).

Kanskje du er interessert i...