ThinkPad X1 Fold

Lenovo ThinkPad X1 Fold er blant de første datamaskinene med bøybar skjerm.

Lenovo-pc med foldbar skjerm

De første mobiltelefonene med foldbar skjerm er i salg, og nå har turen kommet til bærbare datamaskiner. En av de første er fra Lenovo.

3. februar 2020 av Markus Dahlberg

Bologna: Komputer for alle har vært i Bologna for å se vårens nyheter fra Lenovo.

Selskapet hadde mye nytt å vise frem innen flere modellserier, men det er spesielt to maskiner som vekker oppmerksomhet.

Mest interessant er den nye ThinkPad X1 Fold, som er en fullverdig 13,3-tommers bærbar med sammenleggbar skjerm. 

Når maskinen er brettet ut, ser den ut som et nettbrett med en stor skjerm.

Du kan enten bruke skjermtastaturet i Windows eller det frittstående Bluetooth-tastaturet som følger med. Der følger også med en pekepenn som kan brukes på den berøringsfølsomme skjermen.

ThinkPad X1 kan brettes 30 000 ganger

Det tok fire år å utvikle ThinkPad X1 Fold. Det største problemet har vært å kunne folde sammen OLED-skjermen uten at det oppstår skader i bretten.

Derfor har Lenovo-teknikerne utviklet et hengsle som sørger for at skjerm får en myk avrunding når den foldes sammen. På den måten oppstår det aldri noen skarp brett.

Baksiden av maskinen er trukket med lær, ikke bare fordi det gjør den behagelig å holde, men også fordi det bidrar til å beskytte skjermen.

Lenovo hevder at skjermen tåler å legges sammen minst 30 000 ganger å bli negativt påvirket.

ThinkPad X1 Fold lanseres en gang til sommeren og vil koste rundt USD 2500. Med norsk mva. regner vi med at prisen ender på mellom 25 000 og 30 000 kroner her hjemme.

Les mer om ThinkPad X1 Fold på Lenovos nettside (tekst på engelsk)

ThinkPad X1 Fold med tastatur

ThinkPad X1 Fold leveres med et smalt tastatur som er skjult mellom de to skjermhalvdelene når maskinen er foldet sammen. En penn til å ta notater på skjermen er også inkludert.

Bærbar pc med ekstra skjerm

En annen nyhet er ThinkBook Plus; en bærbar pc som også er et nettbrett. 

Når maskinen er lagt sammen, får du nemlig glede av en ekstra skjerm på baksiden av lokket.

På ekstraskjermen kan du lese meldinger når maskinen er klappet sammen. Du kan også skrive meldinger på den uten å åpne maskinen. 

Ellers er ThinkBook Plus en tradisjonell 13,3-tommers bærbar pc. Den fås i forskjellige konfigurasjoner og kommer for salg en gang til sommeren. Pris er ennå ikke fastsatt. 

 Les mer om ThinkBook Plus på nettsiden til Lenovo.

ThinkBook Plus

Den energieffektive e-blekkskjermen på ThinkBook Plus brukes til for eksempel notater, e-post og meldinger, eller som lesebrett når maskinen er lukket.

Kanskje du er interessert i...