Med programmet Passmark PerformanceTest kan du måle maskinens ytelse.
Passmark PerformanceTest

Med programmet kan du se hva pc-en er god for.

© Passmark

Smart program som tester pc-ytelsen

Verktøyet PassMark PerformanceTest kjører en hel rekke forskjellig tester på pc-en. Når målingene er ferdige, får du en oversikt som viser hvor høy ytelsen er på forskjellige områder. Resultatene kan du sammenligne med pc-ene vi tester i Testsonen her på hjemmesiden.

16. november 2020 av Morten Skeldal Østergaard Testredaktør

At pc-en føles litt tregere for hver dag man bruker den, er nærmest en naturlov, men hvor raskt er den egentlig sammenlignet med de nyeste maskinene som er i salg?

Det kan du finne ut ved å bruke programmet PassMark PerformanceTest. Her kan du laste ned den nyeste versjonen. 

PassMark PerformanceTest er et såkalt benchmark-program. Det vil si et program som vurderer ytelsen til de forskjellige komponentene i pc-en, slik at du for eksempel kan få svar på hvor rask prosessoren eller pc-ens ram er i forhold til andre maskiner.

Slik måler du pc-ens ytelse

PassMark PerformanceTest utforderer pc-en var å kjøre en lang rekke mindre tester. Til slutt regner den ut og gir deg resultatet i et poengsystem, slik at du kan se hvordan enkeltkomponentene i maskinen klarer seg.

Du får også et samlet resultat for hele maskinen. Resultatet tar for eksempel høyde for hvor mye en treg harddisk reduserer den totale ytelsen.

Vi anbefaler at du kobler strøm til den bærbare før du går i gang.

Sammenlign resultater fra maskinen din med andres

Det tar cirka ti minutter å teste pc-en. Når du har fått resultatet, kan du i programmet søke etter en bestemt pc som vi har testet i Testsonen på nettsiden vår.

Deretter kan du sammenligne resultatene fra de to pc-ene og se hvordan maskinen din klarer seg mot den nye pc-en vi har testet.

Du kan også sammenligne testeresultatene med mange tusen andre pc-er og for eksempel se om mer ram med den typen prosessor maskinen har, vil gjøre maskinen raskere.

Enkelt å dele pc-spesifikasjonene med andre

Testprogrammet gir deg også mange andre opplysninger om komponentene pc-en består av.

Ved å klikke på den lille i-en i programmet, får du en omfattende liste med de konkrete spesifikasjonene. Denne informasjonen kan du kopiere, slik at du for eksempel kan sende den til vedkommende som skal hjelpe deg, hvis du har et teknisk problem med maskinen.

PassMark PerformanceTest har en 30-dagers gratis prøveperiode. Det bør være nok med tanke på at du bare behøver å teste ytelsen én gang.

Kanskje du er interessert i...