Google Street View kjører Norge rundt frem til oktober

Helt frem til oktober kan du kan være så (u)heldig at du blir avbildet av Google. 

© Google

Google Street View: Her kan du se etter Google-bilen

Google Street View-bilen vil i de kommende månedene kjøre land og strand rundt. Kanskje kommer den dit du bor?

4. mai 2017 av Torben R. Simonsen

Nysgjerrig på hvordan Google Street View-bilen operer i virkeligheten? Da er det bare å være på utkikk, for i de kommende månedene skal den kjøre rundt i hele Norge.

På hjemmesiden til Street View  kan vi lese at Google-bilen er i Norge i perioden april til september. 

Verdens største bildesamling

Det er den fjerde gangen Google-bilen tar bilder i Norge. Bildene blir satt sammen til panoramabilder som gjør at vi «nesten» kan kjøre Norge og verden rundt fra pc-skjermen – uten å dra dit.

Med sitt 360-grader-kamera har Google vært på alle de syv kontinentene, og det har blitt til verdens største bildesamlingen – grunnlaget for Google Street View.

Tyskland er faktisk et av de få stedene hvor Google ikke har vært. På grunn av strenge personvernregler har tyskerne så langt takket nei til besøk av Google-bilen.

Sau filmer øy

Et sted som ennå ikke er kartlagt av Google Street View er Færøyene. Det ville færøyingene gjøre noe med og har tatt saken i egne hender – det vil si; de har latt sauene filme øyriket! 

Les mer: Digital FOTO: Sauer på Færøyene filmer øya

Hvor og når finner du Street View-bilen?

I perioden fra og med april og til oktober vil den kjøre rundt i hele landet. Så hvis været tillater det og veien er åpen, kan det være at du plutselig ser den der du bor. 

Kanskje du er interessert i...