Nå kan du skjule bildene dine i Google Foto
Gjemt bort:

Google Foto har fått en ny oppdatering, så nå kan du skjule bilder andre ikke skal se. 

© Shutterstock

Skjul bildene dine i hemmelig mappe i Google Foto

Er du lei av at andre snoker i bildene dine på mobilen? Nå kan du skjule dem i Google Foto, slik at bare du har tilgang til dem.

13. desember 2021 av Niklas Ernst

De fleste av oss har bilder på mobilen som vi ønsker å ha for oss selv.

Det kan for eksempel være bilder av julegaver, et bilde av et utslett du vil vise legen, en tulleselfie eller noe helt annet.

Det er denne typen bilder du helst vil unngå at andre ser når du skal vise dem et annet bilde på mobilen din.

Men hvordan unngår du dette hvis de plutselig begynner å bla i bildene dine?

Google har funnet en løsning på problemet, og de kaller løsningen «Låst mappe». Det er en ny funksjon i Google Foto der du har en egen mappe til bilder som bare er tilgjengelige og synlige hvis du åpner mappen med fingeravtrykket ditt eller en kode.

LES OGSÅ: Unngå at bilder og videoer tar opp for mye plass på mobilen

Funksjonen er klar for flere mobiler

Funksjonen Låst mappe har så langt bare vært tilgjengelig på Googles egne Pixel-telefoner. Men nå har Google også begynt å gjøre funksjonen tilgjengelig på andre mobiler, blant annet på mobiler fra Samsung og Oneplus.

Dermed er det også en mulighet for at du kan bruke funksjonen på mobilen din. Finner du ikke funksjonen på mobilen din, venter du bare litt til siden Google fortløpende gjør oppdateringen av Google Foto tilgjengelig. 

Google har også lovet at funksjonen etter hvert skal bli tilgjengelig i Google Foto på iOS. Så hvis du har en iPhone, må du altså vente enda litt lenger.

LES OGSÅ: Lag perfekte hjemmevideoer med Google Foto

Slik bruker du den skjulte mappen

Vil du bruke funksjonen, må du sørge for at Google Foto er installert på mobilen og at appen er oppdatert til den nyeste versjonen. 

Deretter gjør du følgende: 

  1. Åpne Google Foto på mobilen eller nettbrettet.
  2. Klikk på Bibliotek nederst til høyre.
  3. Klikk deretter på Verktøy øverst til høyre.
  4. Rull nå helt ned til Organiser biblioteket.
  5. Klikk på Låst mappe for å aktivere funksjonen og begynne å bruke den. 
LES OGSÅ: Overfør iPhone-bildene dine enkelt til Google Foto

Kanskje du er interessert i...