Overvåkingskamera utendørs

Et synlig overvåkingskamera kan være nok til å skremme bort innbruddstyver.

© Shutterstock

Guide: Hvor skal jeg plassere overvåkingskameraet

Et overvåkingskamera kan være et godt alternativ til et dyrt alarmsystem med månedlig abonnement hos et vaktselskap. Men hvor skal du plassere overvåkingskameraet for å få størst utbytte av det. Det gir vi svar på her.

1. oktober 2022

Før du går til innkjøp av et overvåkingskamera, bør du vurdere hvor du vil plassere det og hva du skal bruke det til.

Skal det for eksempel være et lite og diskré kamera som man nesten ikke legger merke til? Eller skal det være et stort, skremmende kamera som holder uvedkommende borte?

Skal du montere kameraet utendørs, vil det dessuten være nødvendig å trekke kabler til både nettverk og strøm. Er overvåkningskameraet derimot trådløst, må det plasseres i nærheten av en ruter slik at signalet er stabilt.

> Vi tester overvåkningskameraer i Komputer for alle i utgave 18/2022. Hent testen her

Velg trådløst overvåkingskamera

Vi anbefaler at du velger et overvåkingskamera med et trådløst nettverk. Det er enklere å håndtere, og du unngår lange nettverkskabler montert rundt om i huset.

Bare pass på at det ikke er for langt mellom ruter og kamera, slik at forbindelsen er stabil.

Overvåkingskameraet må ha god oversikt

Når du har installert programmene til overvåkingskameraet på pc-en, bør du teste noen plasseringer før du skrur fast utstyret.

Sjekk på pc-en hvor kameraet gir best oversikt, er det for eksempel ved inngangsdøren, fra terrassen, garasjen eller ved husveggen.

Det kan være smart å ha oversikt over de områdene som er mest sårbare.

Bruk fantasien og prøv for eksempel å sette deg inn i en innbruddstyvs tankegang. Slik kan du kanskje oppdage hvor det er lettest å ta seg inn på eiendommen din og dermed hvor overvåkingskameraet bør plasseres.

> Få et utendørs smartkamera med wifi med og to utgaver av Komputer for alle for kun kroner 149.

Sikker plassering av overvåkingskamera

Gjør det umulig for uvedkommende å ødelegge overvåkningskameraet og mulighetene dine for å gjøre opptak av eventuelle bevismaterialer. 

Monter kameraet på et sted der ingen oppdager det, eller plasser det så høyt at ingen kan nå det.

Det samme gjelder for kablene til strøm og nettverk. Sørg også for disse ikke kan nås ved for eksempel å bore seg inn fra baksiden.

Overvåkingskameraet kan tilpasses hverdagen din

De fleste overvåkingskameraer kan stilles inn og kontrolleres ned til minste detalj. Noen blir for eksempel aktivert ved bevegelse, slik at du får et varsel hvis noe beveger seg foran kameraet.

Kameraets bevegelsessensor kan justeres slik at den er aktiv i bestemte tidsrom i løpet av dagen og uken, og ikke minst slik du unngår å få en melding hver gang et familiemedlem passerer kameraet i løpet av dagen.

Du kan også planlegge automatiske videoopptak på faste tidspunkt. Eller du kan velge et avgrenset område som kameraet ser, slik at det for eksempel reagerer på bevegelse i vinduet, men ikke i fugleburet ved siden av.

Akkurat nå kan du få et utendørs smartkamera med wifi med og to utgaver av Komputer for alle for kun kroner 149.

Hvis du allerede er abonnent på Komputer for alle, kan du kjøpe overvåkningskameraet med rabatt i Moreshop.no. (Så lenge lageret rekker.)

Unngå å bryte loven med overvåkingskameraet

Meningen med et overvåkingskamera er å holde utkikk etter tyver og andre uvedkommende gjester.

Du må imidlertid være oppmerksom på at du kun har lov til å gjøre opptak av din egen eiendom.

Sørg derfor for at kameralinsen alltid er rettet slik at den ikke ved et uhell gjør opptak av naboen som slår gresset eller forbipasserende utenfor eiendommen din. Det er nemlig ikke lov.

trådløst overvåkingskamera utendørs

Google Nest Cam IQ Indoor er et av de kameraene vi går nærmere inn på i vår stortest av overvåkningskameraer i Komputer for alle utgave 10, 2021. 

Kanskje du er interessert i...