Vi er vant til at Google Foto er et gratisverktøy, men 1. juni 2021 er det slutt.
Google Foto

Vi er vant til at Google Foto er et gratisverktøy, men 1. juni 2021 er det slutt. 

© Shutterstock

Overfør bildene dine til Google Foto NÅ

Fra 1. juni 2021 betaler du for plassen bildene og videoene dine tar opp i Google Foto. Men du kan fortsatt rekke å laste opp bildesamlingen og oppbevare den gratis. Vi viser deg hvordan.

14. mai 2021 av Niklas Ernst

1. juni 2021 er en viktig dato for alle oss som bruker Googles fotoverktøy, Google Foto.

For selv om vi har vært vant til at Google Foto har vært gratis, vil alle bildene og videoene du laster opp etter 1. juni i år, nemlig bli regnet med i de 15 gigabytene med lagringsplass du får gratis hos Google.

> Les også: Google reduserer tilbudet: Nå må du betale for populær tjeneste

Slik var det ikke før. Da ble ikke bilder og videoer regnet med hvis du gikk litt på kompromiss med kvaliteten, men fra 1. juni er det altså ikke lenger slik. Da vil alle bilder og videoer, uansett kvalitet, telle med i dine 15 gigabyte.

Den gode nyheten er at alle bildene og videoene du laster opp til Google Foto før 1. juni, ikke vil telle med i de 15 gigabytene med gratis lagringsplass.

Last opp fotosamlingen din nå

Derfor er akkurat nå et veldig godt tidspunkt for å laste opp bildesamlingen til Google Foto, hvis du har en liggende. Det kan for eksempel hende at du har digitalisert den gamle fotosamlingen din og nå vil ha den lagret på nettet.

> Les også: Fem tips: Få mer ut av Google Foto

Så lenge du overfører bildene til Google Foto før 1. juni 2021 og velger Høy kvalitet, vil nemlig ikke bildene telle i de 15 gigabytene dine.

Vil du laste opp bildesamlingen fra datamaskinen, går du til Google Foto i nettleseren, klikker på Last opp og deretter på Datamaskin, og så velger du bildene du vil laste opp.

Husk denne viktige innstillingen

Før du laster opp bildesamlingen, bør du likevel forsikre deg om at du har valgt bildekvaliteten Høy kvalitet i stedet for Opprinnelig. Det gjør du ved å klikke på tannhjulet øverst til høyre og velge Høy kvalitet

> Les også: Slik flytter du Facebook-bildene dine til Google Foto

Vil du se hvor mye plass du bruker, går du til Google One, som er Googles verktøy for lagringsplass. De 15 gigabytene du har til rådighet, fordeles nemlig både på Gmail, Google Disk og Google Foto.  

Her kan du også kjøpe mer lagringsplass fra Google hvis 15 gigabyte ikke er nok for deg. Google har dessuten utviklet dette verktøyet, hvor de gir et estimat på når du går tom for plass.

Kanskje du er interessert i...