3 smarte ferietips til Google Maps

Google Maps er et uunnværlig verktøy på ferien, enten den går til Norge eller utlandet. Her kan du se hvordan du får mer ut at tjenesten både når du planlegger turen og underveis.

22. juli 2020 av Henning Dadkhah Rasmussen

Tiden da passasjeren satt med et digert krøllete kart i fanget og viste vei når dere var på biltur, er forbi. 

I dag har de fleste en smarttelefon i lommen, og med den har du tilgang til oppdaterte kart som  aldri er krøllete eller viser feil vei.

Med Google Maps har du et komplett navigasjonssystem på telefonen, og den er et førsteklasses verktøy, enten ferien går sørover eller til norske fjell og fjorder.

Her får du tre gode tips til Google Maps som kan gjøre ferien enda bedre:

Lagre kartet på telefonen

Går ferien til et sted utenfor Norges grenser, kan det bli dyrt å bruke mobildata på telefonen. 

Det betyr ikke at du må unnvære Google Maps. Før du drar, kan du nemlig laste ned og lagre et kart over stedet du skal til, og det gjør du i selve appen.

På den måten kan du fortsatt bruke Google Maps til å finne veien til for eksempel en severdighet, uten å bruke så mye som en kilobyte av mobildatakvoten.

Når du har funnet og trykket deg inn på en severdighet du vil se, skal du trykke på de tre prikkene i toppen. Velg "Last ned et kart for bruk uten nett". Nå kan du se kart over området, også i frakoblet modus.

Planlegg en rute på forhånd

Når man drar på tur har man ofte en ønskeliste over steder det hadde vært interessant å besøke.

I stedet for å gå eller kjøre rundt på måfå, kan du planlegge reiseruten på forhånd i Google Maps.

Da vil tjenesten guide deg rundt til de forskjellige stedene du har lagt inn, i den rekkefølgen du har valgt på forhånd.

Når du har funnet et reisemål og trykket på "Veibeskrivelse" i Google Maps, trykker du på de tre prikkene øverst i høyre hjørne og velge "Legg til et stopp". Her kan du laste inn alle stedene du vil se på turen. Du kan også endre rekkefølgen, hvis det er behov for det.

Unngå kø ved turistattraksjoner

De mest populær severdighetene er ofte så fullpakket av turister at det kan være en blandet fornøyelse når man endelig har kommet seg til stedet.

Her kan også Google Maps være til hjelp. Tjenesten har nemlig en funksjon som viser når på dagen det er mest folk på et sted, og dermed kan du velge å besøke severdigheten eller restauranten på et annet tidspunkt.

Det er også mulig å se hvor lenge folk vanligvis oppholder seg et bestemt sted.

Det sier noe om hvor populært det er og kan være smart å ha kjennskap til hvis du for eksempel har planer om å spise middag på en restaurant og dra på kino etterpå.

Når du har funnet frem til en populær restaurant eller severdighet, kan du bla litt lenger ned på siden. Der kan du se hvilke tidspunkter det er mest populært å besøke stedet og hvor lenge gjestene vanligvis oppholder seg der.

Kanskje du er interessert i...