Fortnite memes

Fortnite er en av de største dataspillene akkurat nå og er i seg selv opphav til flere memes.

5 internettfenomener du ikke skjønner – men som enhver tenåring gjør!

Voksne verken kan eller skal forstå alt den yngre generasjonen driver med. Her er fem internettfenomener som er viktige for tenåringer akkurat nå. Du kan ha sett eller hørt om dem, men sannsynligvis skjønner du ingenting av det.

3. august 2018 av Martin Haverholm

1. Floss-dansen

Dansen ser kanskje enkel ut, men krever faktisk god koordinasjon.

Floss-dansen brukes mest som avbrekk fra mer seriøse aktiviteter, eller for eksempel til å "foto-bombe" andres videoklipp.

Dansen fikk først oppmerksomhet da YouTube-danseren Russell Horning, kalt "Backpack Kid", la ut et klipp av dansen på Instagram i 2016. Videoen ble viral, og den nå 16 år gamle amerikaneren gikk fra 30 følgere på Instagram til over to millioner i dag. 

Floss-dansen

Siden Russell Horning, kalt "Backpack Kid" ble viral i 2016 med Floss-dansen, har folk over hele verden kopiert dansen på sosiale medier. 

© Backpack Kid // Youtube

I dag møter du neppe en person under 18 år som ikke kan Floss-dansen.

Siden har dansen spredt seg som en farsott og nådde nye høyder da den ble tatt med som seiersdans i dataspillet Fortnite.

Det bringer oss videre til punkt nummer to:

2. Dataspillet Fortnite

Floss-dansen har også sneket seg inn i spillet Fortnite.

Floss-dansen har også sneket seg inn i det populære spillet Fortnite. 

Fortnite er faktisk to forskjellige spill: Ett der spillerne samarbeider om å nedkjempe zombier (Fortnite: Save the world) og ett der man deltar i en alle-mot-alle-kamp om å være den siste overlevende (Fortnite: Battle Royale).

Spillet har et mer tegneserieaktig utseende enn mange andre skytespill, og det legges vekt på at det handler om å leke. Spillet prøver altså ikke å være så realistisk som mulig. 

Det har likevel skapt en del bekymring, fordi spillet tiltrekker seg et yngre publikum enn mer realistiske skytespill.

Spillet finnes til PC, Mac, PlayStation, Xbox, Nintendo Switch og iOS og kommer snart til Android-telefoner. 

I juni 2018 hadde spillet 125 millioner spillere over hele verden, og det planlegges en turnering i 2019.

> Les mer om dataspill

Fortnite er et av de mest populære dataspillene akkurat nå.

Fortnite er en av de mest populære dataspillene akkurat nå.

3. Snapstreaks

Det sosiale mediet Snapchat har fått en funksjon som viser når du og en venn begge har sendt meldinger – såkalte snaps – til hverandre i løpet av et tidsrom på 24 timer, og teller hvor mange dager i strekk dere gjør det. 

Har dere snappet hverandre hver deg i en uke, vil dere ha en "Snapstreak" på syv.

Noen unge ser Snapstreaks som en indikator på hvor gode venner man er, og det kan ha katastrofale følger for et vennskap hvis en snapstreak brytes.

Mange ser på snapstreaks som enkel moro, men det finnes dem som tar det veldig alvorlig og blir stresset av å måtte følge opp streaks. 

Den 6. juli var rekorden for lengste snapstreak 1286. Det vil si at begge brukerne har sendt hverandre en snap minst én gang om dagen i 1286 dager!

Snapchat snapstreak

Det kan være vanskelig når en Snapstreak brytes. 

4. Kiki Challenge

Dette fenomenet går ut på at man hopper ut av døren på passasjersiden av en bil som kjører sakte og synger med på sangen "In my Feelings" av den kanadiske Hip Hop-stjernen Drake.

Det hele startet med at komikeren Shiggy lastet opp en video på nettet der han danser ved siden av bilen sin som står parkert i et parkeringshus, og derfra har det utviklet seg. 

Politiet i flere land har advart mot å danse på trafikkerte veier. Det har vært flere tilfeller hvor dansende har blitt kjørt ned for åpent kamera. 

I videoen under kan du se både gode og mindre gode forsøk på den populære (men farlige) Kiki-challenge. 

5. Musical.ly/Tik Tok

Musical.ly er et sosialt nettverk basert på brukernes gjensidige valg av favorittmusikk.

Brukerne laster inn korte klipp på 15 sekunder der de synger, mimer, danser eller snakker. Deretter reagerer andre brukere på klippene. 

Flere kjente artister har brukt Musical.ly til markedsføring av nye singler – blant andre Ariana Grande, Selena Gomez og Shakira.

I begynnelsen av august ble Musical.ly slått sammen med Tik Tok, som er et lignende sosialt nettverk. Musical.ly skiftet navn til Tik Tok, men rent bortsett fra det har ikke mye forandret seg.

Floss-dansen, som vi nevnt først, er også veldig populær på Tik Tok. I videoen under kan du se et utvalg av videoer fra Musical.ly (nå Tik Tok) av folk som danser Floss-dansen. 

Vil du se nærmere på fenomenene som herjer nettet for tiden, kan det være en fordel å bruke hodetelefoner slik at du unngår å irritere omgivelsene med musikken eller dataspillet.

> Akkurat nå kan du få et sett smarte hodetelefoner sammen med to nummer av  Komputer for alle for kun kroner 59,50 + porto og eksp. Se tilbudet her. 

Kanskje du er interessert i...