De beste tipsene til Googles Street View
Googles Street View:

Googles karakteristiske Street View-biler tar bilder over hele verden, slik at du kan følge med på nettet.

De beste tipsene til Googles Street View

I 2007 dukket det opp en verdenssensasjon på alle pc-skjermer: Google Street View. Nå kan vi nesten ikke leve uten verktøyet, men kjenner du til alle triksene som gjør det ekstra spennende å bruke?

10. juli 2023 av Steffen Nielsen

Googles populære karttjeneste Google Maps skjuler det spennende Street View-verktøyet, der du kan se bilder fra alle verdens gater og veier.

Det er det mange som gjør, men faktisk kan du få enda større glede av Street View hvis du kjenner til de beste triksene for hvordan du bruker verktøyet. 

Her har vi samlet noen av de beste tipsene til Google Street View.

> Les også: Slik bruker du Google Maps' nye funksjoner

1. Finn steder med bilder på pc-en

Den lille gule mannen er guiden din til Google Street View. 

På datamaskinen finner du ham ved å besøke Google Maps, søke etter en adresse og deretter dra den gule mannen fra nederste høyre hjørne av skjermen til et sted på kartet. 

Dermed åpnes Google Street Views 360-graders bildevisning av stedet.

Du kan også bare klikke på den gule mannen. Da blir alle gater med Street View-visning merket med blått på kartet. 

Vær oppmerksom på at det også finnes Street View-visning av steder uten gater, for eksempel turstier, der Google bruker bilder fra brukere som har foreviget områdene de har beveget seg rundt i. 

Her er det ekstra nyttig å få oversikt over hvor det er bilder du kan utforske.

I tips nummer 5 i denne artikkelen kan du se hvordan du bruker Street View på mobiltelefonen. 

Den gule mannen er snarveien til Google Street View i Google Maps.
Den gule mannen:

Den enkleste måten for å få tilgang til Google Street View i Google Maps på datamaskinen, er å ta tak i den gule mannen nederst til høyre og flytte ham til det stedet der du vil se bilder på gateplan. Et enkelt klikk på den gule mannen gir en ny visning av kartet, der alle gatene og områdene med Google Street View-visning blir merket. 

2. Skriv ut et Street View-bilde

Hvis du finner frem til et bilde av huset ditt eller noe annet spennende, kan du skrive det ut ved å klikke på de tre prikkene i boksen øverst til venstre og deretter velge Skriv ut.

Les også: Oppdatering av Google Maps: Slik bruker du de nye funksjonene

3. Bruk kartutsnittet nederst til venstre

Når du navigerer rundt i Street View, har du sikkert lagt merke til at det finnes et lite kartutsnitt nederst til venstre.

Dette kan du bruke til å bevege deg raskere rundt enn det som ellers er mulig ved å klikke deg rundt manuelt i bildet i hovedvinduet. Klikk på stedet på kartet du vil se nærmere på.

Les også: Google Maps får ny og spennende funksjon

Slik bruker du Google Street View
Street View:

Når du åpner en Street View-visning av et sted på datamaskinen, kan du se et kartutsnitt nederst til venstre, slik at du enkelt kan navigere rundt i området. 

© Google Street View

4. Gå tilbake til det vanlige kartet

På et eller annet tidspunkt vil du ønske å vende tilbake til vanlig kartvisning – kanskje for å sjekke hvor du befinner deg i byen du utforsker. 

Det kan du gjøre på forskjellige måter, men det enkleste er å trykke på Esc på tastaturet!

5. Bruk Google Street View på mobiltelefonen

Google Maps finnes naturligvis også som app til mobiltelefon, og den er vanligvis forhåndsinstallert på Android-telefoner. Hvis ikke kan du laste ned appen her. Du kan også laste ned Google Maps til iPhone her.

På telefonen er Street View litt annerledes, for her må du først klikke på lagikonet i Google Maps øverst til høyre, før du finner den gule mannen blant ikonene i oversikten. 

Deretter fungerer Street View stort sett slik du er vant til fra pc-en. 

Les også: Kjør billigere og bærekraftig med Google Maps

Google Street View via Google Maps til både Android- og iPhone-telefoner
Google Street View på mobiltelefonen:

På telefonen gir den gule mannen deg også tilgang til bildene i Street View. Når du velger denne visningen i Google Maps, ser du på kartet hvor Street View-visning er tilgjengelig.

© Google Street View

6. Se gamle gatebilder i Google Street View
Street View er ikke bare et verktøy som kan bringe deg ned på gateplan på den andre siden av kloden. Det er også en tidsmaskin! 
Ved å klikke på lenken Se flere datoer i Street View kan du se hvordan et sted så ut ved tidligere besøk av Googles bil – helt tilbake i 2008. 
Dette kan du lese mye mer om i artikkelen Se gaten din gjennom tidene i Komputer for alle nummer 12/2023, som du også finner i Fordelssonen her.

Kanskje du er interessert i...