Windows Live Mail på pc

Det er på høy tid å bytte epostklient hvis du fortsatt bruker Windows Live Mail. 

Farvel til Windows Live Mail

Hvis du fortsatt er blant de trofaste brukerne av epostprogrammet Windows Live Mail, har tiden kommet til å ta farvel og se seg om etter et mer tidsmessig alternativ.

1. februar 2018 av Henning Dadkhah Rasmussen

I Komputer for alle anbefalte vi tidligere gjerne det utmerkede gratisprogrammet Windows Live Mail, men sist det skjedde var for over fem år siden.

I dag har Microsoft for lengst fjernet Windows Live Mail fra hjemmesidene, og du får ikke installert programmet selv hvis du har en gammel installasjonsfil, fordi installasjonsprogrammet forsøker å laste ned ytterligere filer fra nettet. 

Derimot virker Windows Live Mail fortsatt hvis du har det liggende på en gammel pc – og det er det en del av leserne våre som har. Vi får nemlig fortsatt spørsmål om Windows Live Mail, og i det siste har vi fått henvendelser fra lesere som klager over at nyhetsbrevet fra Komputer for alle ikke vises riktig i Windows Live Mail. 

Vi fraråder å bruke Windows Live Mail

Selv om Windows Live Mail fortsatt fungerer til andre typer meldinger, er rådet vårt at du slutter å bruke det. 

Ettersom Microsoft ikke lenger oppdaterer programmet, vil ikke nye sårbarheter bli rettet, og derfor er det risikabelt å fortsette å bruke det. 

Last ned og installer et annet program

Som alternativ til Windows Live Mail kan du i stedet bruke den innebygde epostklienten i Windows. Den heter ganske enkelt Mail og ligger i startmenyen. 

Hvis du helst vil unngå å starte forfra med enda et Microsoft-program som kanskje også blir fjernet, kan vi i stedet anbefale gratisprogrammet Thunderbird. 

Du kan laste det ned fra Fordelssonen, der du også finner en norsk veiledning til programmet. (Kun for abonnenter)

Dessverre er det ingen roser uten torner, og som en leser skrev til oss, så betyr overgangen fra Windows Live Mail at du må ta farvel med eventuelle regler for videresending som du har satt opp i Live Mail. Du må nemlig opprettte nye i det nye epostprogrammet.

Lær noe nytt i debattforumet vårt 

I Komputer for alles Spør oss-forum kan du lese andres it-relaterte spørsmål, og svar fra våre egne eksperter og andre lesere. Hvis du abonnerer på bladet, kan du også logge inn og stille spørsmål selv, døgnet rundt, og kanskje til og med få svar fra andre lesere med de samme problemene.

 Akkurat nå får du 2 utgaver av Komputer for alle og en ergonomisk mus for kun kroner 69,50. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...