Google har oversikt over nettkjøpene dine

Husker du ikke hva du kjøpte på nettet for fem år siden? Det gjør Google.

© Shutterstock

Google har oversikten over hva du har kjøpt på nettet

Det har blitt lettere å finne gamle kvitteringer hvis du bruker eposttjenesten Gmail fra Google. Der kan du se en logg over alt du har kjøpt på nettet i årenes løp.

For noen er det en kjærkommen hjelp, for andre er det en påminnelse om hvor enormt mye Google vet om oss. For alt du har kjøpt på nettet og mottatt kvitteringer på i innboksen i Gmail, blir husket av Google.

denne siden kan du se alle kjøpene du har fått kvitteringer for i Gmail. Kvitteringene kan gå helt tilbake til 2010, og du kan få informasjon om varene du har kjøpt, datoen du kjøpte dem og i hvilken butikk du handlet.

Informasjonen blir oversiktlig presentert, og hvis du trenger flere opplysninger om hvert enkelt kjøp, er det lett å finne eposten informasjonen er hentet fra. Du kan også slette oppføringer du ikke vil at Google skal huske lenger.

> Har du ingen Google-konto? Her kan du se hvordan du får en.

Google: "En hjelp til våre brukere"

Funksjonen kan kanskje virke som et inngrep i privatlivets fred, men Google forsikrer at siden kun er ment som en hjelp for brukerne.

Til det amerikanske nettstedet The Verge forsikrer Google at informasjon om innkjøp, bookinger og abonnementer ikke blir brukt til å målrette annonser.

Uansett er det en enkel metode til raskt å finne gamle kvitteringer fremfor å bruke søkefunksjonen i epostprogrammet til å lete.

Slik finner du gamle kvitteringer i Google

Du åpner denne siden og klikker du på det spesifikke innkjøpet du vil vite mer om.

Deretter kan du finne den opprinnelige meldinge ved å klikke på i-en øverst i høyre hjørne for kvitteringen det gjelder og velge Hvor kommer dette fra? Da åpnes innboksen og den originale eposten med kvitteringen.

> Flere tips til Gmail får du her

Kanskje du er interessert i...