Google Plus lukker

Google Plus legger ned, men det betyr ikke at du må ta farvel med epost eller lagringstjenesten Disk.

© Shutterstock

Google Plus legger ned 2. april: Dette bør du gjøre

I løpet av året faser Google ut det sosiale mediet Google Plus. Hva betyr det for deg og Google-profilen din? Vi gir deg svaret.

6. februar 2019 av Mathias Alsted Lund Flinck

Har du en Google-konto, er du sannsynligvis blant de millionene som har fått en melding om at Google-kontoen din er i ferd med å bli slettet.

Leser du meldingen litt nøyere, vil du oppdage at det er snakk om Google Plus-profilen din. Google legger nemlig ned Google Plus 2. april 2019.

Det er altså ingen grunn til panikk – dine øvrige profiler, bilder og videoer hos Google er ikke i fare.

Hva er Google Plus?

Google Plus er det sosiale mediet Google lanserte sommeren 2011. 

Den gangen var det veldig eksklusivt, det krevde nemlig en invitasjon for å få opprette en profil.

Etter bare fire uker hadde Google Plus likevel 25 millioner brukere.

Google+ vs. Facebook:

Google Plus ligner på andre sosiale medier, som Facebook og Twitter.

Du har en profilside, og på den kan du kommentere innlegg og legge inn oppdateringer og bilder.

Google Plus klarte imidlertid aldri å hevde seg i kampen mot Facebook. I 2012 ble det brukt 1000 minutter på Facebook for hvert minutt som ble brukt på Google Plus.

Google Plus har levd et stille liv, og mange brukerkontoer er bare opprettet fordi Google krevde det for å gi tilgang til andre tjenester – som YouTube.

Etter at det ble avslørt en større lekkasje i oktober, har Google valgt å legge ned tjenesten. Det er altså det er det du får melding om.

Les også: Derfor bør du ha en Google-konto

Google Plus legger ned – hva så?

For de fleste vil svaret være at du trygt kan se bort fra meldingen.

Hvis du har en Google-konto som du fortsatt ønsker å bruke, vil du nemlig ikke oppleve noen større forskjell når de legger ned Google Plus i april.

Google fjerner bare informasjonen som knytter seg til Google Plus-kontoen din.

Alle andre Google-tjenester, som YouTube og Google Foto, er koblet opp mot Google-kontoen din. Det skjer altså ikke noe med de øvrige profilene dine når Google Plus legges ned.

Lagre Google Plus-dataene nå

Hvis du har brukt Google Plus aktivt, bør de se gjennom profilen din og se om den inneholder uunnværlig bilder, meldinger eller annet du gjerne vil lagre.

Google vil begynne å legge ned tjenesten 4. februar 2019. Fra den datoen er det ikke lenger mulig å opprette nye profiler eller grupper.

Da begynner de å slette innlegg og kommentarer fra Google Plus. De forventes å være ferdige den 2. april 2019.

Hvis du ønsker å laste ned Google Plus-data fra profilen din, har Google laget en guide som viser hvordan du gjør det. Den finner du her.

I første del av Google-skolen vår, ser vi nærmere på Google Docs. Det er Googles gratis tekstbehandlingsprogram, og kan lett hamle opp med Microsoft Word. Les mer i Komputer for alle nummer 8/2019.

Få kontroll over Google med vår store Google-skole

I bladet Komputer for alle får du fra utgave 8/2019 den store Google-skolen i en serie på ti avsnitt. Der viser vi alle mulighetene du kan få gratis med en Google-konto.

I den første artikkelen ser vi nærmere på Google Docs, et effektivt og gratis tekstbehandlingsprogram. Programmet kan lett måle seg med Word.

Senere vil vi se nærmere på Google Sheets (regneark), Google Slides (presentasjoner), kalender, epost, Google Maps og mer.

> Få de ti artiklene i Google-skolen levert hjem med et årsabonnement på Komputer for alle til 749 kroner.  

Da får du 18 blader med nyheter, guider, tester og tips til pc-en, samt ett års tilgang til Fordelssonen med flere enn 300 sikre programmer. Det inkluderer sikkerhetspakken, som garanterer deg en sikker pc. Det kommer hele tiden nye programmer og guider i Fordelssonen.

> Se tilbudet her

Kanskje du er interessert i...